Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Invitație la film!

Invitație la film!(1085)

Primăvara se numără proiecțiile cinematografice. Filme de animație și aventuri, drame și producții românești vor putea fi vizionate în acest weekend în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Sâmbătă, 29 februarie, de la ora 16:30, cinefilii sunt așteptați la filmul revoluționar „Chemarea străbunilor”, adaptare după romanul lui Jack London, în regia lui Chris Sanders. Producția care îmbină live-action-ul cu animația transpune pe ecran povestea lui Buck, un câine iubitor, a cărui viață domestică este dată peste cap atunci când este îndepărtat din casa sa din California și ajunge în sălbăticia din Alaska, în timpul goanei după aur din anii 1890. Aici Buck are parte de o aventură spectaculoasă, găsindu-și în cele din urmă adevăratul loc în lume și devenind propriul său stăpân. Distribuția filmului este formată din Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford și Colin Woodell.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

De la ora 19:00, va rula în proiecție de gală filmul „colectiv”, în prezența protagoniștilor. „colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Spectatorii vor avea acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe. Filmul dezvăluie fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării, urmărind jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului.

Pelicula regizată de Alexander Nanau a fost primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția iar la Festivalul de Film din Zurich a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar. În prezent, „colectiv” este în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020, unul dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume, care se desfășoară în Statele Unite.

Preț bilet: 20 lei întreg; 5 lei copii/elevi/studenți; 10 lei pensionari.

Duminică, 1 martie, de la ora 12:00, comedia de acțiune live-acțion „Sonic the Hedgehog”, în regia lui Jeff Fowler revine în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. În încercările lui de a trece cu bine de dificultățile vieții de pe Pământ, Sonic face echipă cu noul său prieten, Tom Wachowski pentru a-l opri pe diabolicul dr. Robotnik, care vrea să îl captureze pe Sonic și să-i folosească superputerile pentru a domina lumea. Din distribuție fac parte actorii: James Marsden, Jim Carrey și Ben Schwartz

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

De la ora 15:00, publicul constănțean este invitat la comedia „10 zile fără mama” regizată de Ludovic Bernard. Antoine Mercier, un tată ocupat care are o funcție importantă la o întreprindere e nevoit să ia locul soției și să aibă grijă de copiii lor pentru 10 zile, în momentul în care soția sa, Isabelle, decide să ia o pauză și să plece în vacanță după prea mulți ani. Haosul se instaurează treptat, Antoine descoperind cât de grea este meseria de mamă. Cu: Franck Dubosc, Aure Atika, Alexis Michalik.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

De la ora 20:00, aveți ocazia să vă întâlniți cu Matei Dima și Codin Maticiuc în comedia „Miami Bici”, în regia lui Jesús del Cerro. Ion și Ilie, doi tineri săraci dintr-un mic oraș obscur din România se luptă pentru a supraviețui în America, după ce au fost atrași de dorința de trăi „Visul American” și de a se „îmbogăți rapid”. Sfătuiți în secret de Gelu, mentorul lor auto-proclamat, de acasă, cei doi trebuie să dejoace planul machiavelic al lui Mișu, un roman de cea mai joasă speță, stabilit în Florida.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

Informațiile legate de programul de vânzare al biletelor sunt disponibile pe site-ul oficial http://www.cmeptjc.ro/, pe pagina de Facebook sau direct la casieria centrului, din bulevardul Ferdinand, nr. 56 (fostul Cinema Republica). 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii