Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
CT BUS lansează sistemul de e-Ticketing ABT!

CT BUS lansează sistemul de e-Ticketing ABT!(773)

#Constanța devine, astfel, primul oraș din țară care implementează această tehnologie împreună cu facilitățile plăților cu 💳card bancar în regim de tranzit.

 

🟢E-ticketingul este esențial unui oraș în plină dezvoltare, iar achiziția acestei tehnologii plasează Constanța în topul exclusivist al orașelor smart, asemenea sistemelor din Londra sau Viena.

🔴Avantaje e-ticketing:

Integrarea facilă cu alți operatori de transport și cu alte instituții (parcări, muzee, etc), întrucât sistemul nu mai depinde de layoutul de card; integrarea cu o instituție de clearing poate realiza distribuția automată a veniturilor.
🔵Călătorul poate achiziționa un număr nelimitat de titluri de călătorie, iar sistemul va selecționa întotdeauna soluția cea mai avantajoasă pentru acesta, atât la emitere cât și la validare;
🟡Călătorul are la dispoziție numeroase variante de achiziționare a titlurilor de călătorie: portal online, aplicație mobilă, punct de vânzare, automat de vânzare;
🟣Plata cu cardul bancar direct la validator, nu a unei călătorii cu preț fix, ci în funcție de politica tarifară a operatorului de transport, astfel că se poate plăti un bilet tip check in - check out / distanță sau în funcție de tipul liniei, de oră, de numărul de călătorii pe o perioadă de timp, etc.
🟠Folosirea cardului bancar exact așa cum este folosit un card proprietar de transport în prezent. Denumirea de „card as a credential” este deja populară în transport și permite călătorului activarea de abonamente de transport pe cardul bancar, inclusiv a celor subvenționate degrevând în timp operatorul de transport de activitatea de personalizare și vânzare a cardurilor proprii.
🔵Puncte de vânzare la terți, echipate cu dispozitive mobile light (telefon sau tabletă) care le permit partenerilor să reîncarce conturile călătorilor fără a fi nevoie de infrastructuri sofisticate.
🟢Portal web pentru călători, care simplifică procesul de achiziție pentru călători: în cadrul portalului, o persoană poate gestiona un portofoliu de conturi (contul propriu și conturile membriilor familiei) și își poate prelungi abonamente, reîncărca portofele electronice și asocia card bancar contului de transport.
📲Aplicații mobile pentru sistemele de operare Android și iOS care au funcții similare cu cele din portal.
✅Integrarea de tehnologii și sisteme ce asigură administrarea în mod eficient și securizat a resurselor orașului, contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, la dezvoltarea comunității și protejarea mediului. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii