Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
10 mai, o zi deosebită pentru România!

10 mai, o zi deosebită pentru România!(673)

Cele trei momente importante ale istoriei, depunerea jurământului în Parlament, ca domnitor al țării al Regelui Carol I, adoptarea în cadrul Adunării Deputaților, a primului act al României independente și proclamarea ca regat și încoronarea Regelui, au stat la baza înființării statului de drept și a României moderne.

„Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie”, declara Excelența Sa Regele Mihai, în Parlamentul României.

De numele Regaltății se leagă evenimente deosebit de importante din viaţa şi istoria poporului român. Adoptarea Constituţiei de la 1866, revenirea Dobrogei la România sau intrarea în Bucureşti, a Regelui Ferdinand şi Reginei Maria, după zilele crunte ale Primului Război Mondial, sunt doar câteva dintre momentele istorice care au condus la ceea ce este astăzi România.

Consiliul Judeţean Constanţa
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii