Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente

Manifestări cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române(1964)

Jandarmeria Română aniversează mâine, 3 aprilie, 163 de ani de la înfiinţare. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850, când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi“. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare.

Aniversarea celor 163 de ani de existenţă a acestei arme coincide şi cu împlinirea a 119 ani (1 aprilie 1894) de la înfiinţarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanţa.
În perioada 2-4 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa organizează o serie de activităţi ocazionate de această sărbătoare.

Astăzi, 2 aprilie, cu începere de la ora 09.00, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a depus o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, la mormântul sublocotenentului erou Napoleon Stroe, jandarm căzut în decembrie 1989, in timpul Revoluţiei. Preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea a oficiat o ceremonie religioasă.
Cu începere de la ora 12.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a organizat, la reşedinţa unităţii, de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 108, „ Ziua Porţilor Deschise”, acţiune la care au participat peste 1200 de elevi, veniţi în mod organizat, împreună cu profesorii lor. Programul dedicat oaspeţilor a cuprins, la reşedinţa inspectoratului, exerciţii demonstrative, o expoziţie cu tehnică de luptă şi vizionarea unui film de prezentare.
De la ora 11.00, în Parcul Central din Năvodari, cetăţenii acestei urbe au putut urmări aceelaşi program.

Miercuri, 03 aprilie, cu începere de la ora 10.30, în prezenţa personalului Jandarmeriei Constanţa, la reşedinţa inspectoratului şi în faţa invitaţilor se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul continuă cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“. După această activitate, vor fi înaintaţi, înainte de termen, în gradul următor, jandarmii care au obţinut rezultate meritorii.
Cu începere de la ora 11.00, în Piaţeta Decebal din Medgidia, cetăţenii din localitate pot urmări un exerciţiu demonstrativ, un film de prezentare si pot studia tehnica şi armamentul din dotarea jandarmilor.
Tot miercuri, cu începere de la ora 12.00, conducerea Jandarmeriei Constanţa organizează un briefing, cu mass-media acreditate, urmat de o deplasare într-un poligon special, la Cumpăna, pentru un concurs de tir.

 


 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii