Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Poveste adevărată cu delfini

Poveste adevărată cu delfini(741)

Enzo Maiorca a devenit o legendă în scufundarea în apnee, fiind primul care a coborât sub adâncimea de 50 de metri, adâncime pe care o atingea în mod regulat la începutul anilor 1960.

Maiorca a deținut 13 recorduri mondiale la categoria no-limit între anii 1960 și 1974.

Povestea este  deosebit de impresionantă și plină de învățăminte:

"Celebrul scafandru italian Enzo Majorca urma se scufunde în marea caldă a Siracuzei și vorbea cu fiica sa Rossana care se afla pe barcă.

Gata să se scufunde a simțit că ceva i-a lovit ușor spatele. S-a întors și a văzut un delfin. Apoi și-a dat seama că el nu voia să se joace, ci să exprime ceva.
Animalul s-a scufundat și Enzo l-a urmat.
La aproximativ 12 metri adâncime prins într-o plasă abandonată se afla un alt delfin.
Mallorca i-a cerut rapid fiicei sale să ia cuțitele de scufundare și sa îl urmeze. În câteva minute, cei doi au reușit să elibereze delfinul care, la limita forțelor sale, a reușit să iasă, emițând un „strigăt aproape uman” (așa cum a descris Mallorca).
Un delfin poate rezista sub apă timp de până la 10 minute, apoi se poate îneca.
Delfinul eliberat, încă uimit, a fost controlat de Enzo, Rossana și celălalt delfin. Apoi a venit surpriza:, era o femela delfin care imediat a născut un pui.
Tatăl delfin i-a încercuit și stând în fața lui Enzo i-a atins obrazul (de parcă ar fi fost un sărut), într-un gest de recunoștință ... și s-au îndepărtat.

Enzo Maiorca și-a încheiat povestea spunând: „până când omul nu va învăța să respecte și să dialogheze cu lumea animală, nu va putea niciodată să-și cunoască adevăratul rol pe acest Pământ”." 

Enzo a împărtășit într-adevăr această poveste în 2011, în timpul unei campanii Sea Shepherd, pentru a apăra tonul roșu în Mediterana. Iată o transcriere a ceea ce a spus, publicat de Sea Shepherd :

„Cu ani în urmă, în timp ce făceam scufundări, un delfin mascul ne-a îndrumat pe fiicele mele Rossana și Patrizia și pe mine, aproape că ne conducea de mâini , și ne-a oferit șansa de a salva o delfin femelă care era încurcată în ochiurile unei plase de pește-spadă. .

Susțin că undele creierului său ne-au influențat mintea . Cert este că brațele noastre erau targa prin intermediul căreia am dus la suprafață acel sărac animal epuizat, stârnit de contracții.

De îndată ce a fost la suprafață, după ce a respirat spumă și sânge, a născut un  puiuț delfin sub ochii vigilenți ai partenerului ei. Micuțul a fost condus la sfarcurile mamei sale prin lovituri ușoare ale ciocului delfinului adult.

Îmi place să cred că în acea zi am reunit o familie.”

Enzo a vorbit și despre „furia” pe care a simțit-o atunci cu „tăierea ilegală în masă a cetaceelor ​​în Taiji, împreună cu cea comisă ilegal de flota japoneză de vânătoare de balene în Sanctuarul Balenelor din Oceanul Sudic”.

Enzo (al cărui nume de familie a fost scris și ca Mallorca și Mallorca) s-a stins din viață în 2016 la 85 de ani, dar este imortalizat pentru totdeauna în Le Grand Bleu, o relatare fictivă a prieteniei și rivalității dintre scafandrii liberi campioni Jacques Mayol (interpretat de Jean-Marc Barr ) și Enzo (interpretat de Jean Reno). El a fost cunoscut în toată Marea Mediterană drept „Regele prăpastiei”.

Președintele francez al Sea Shepherd, Lamya Essemlali, a spus:

Enzo Maiorca a fost un om care și-a dat inima mării. El a înțeles magia ei mai bine decât majoritatea și a știut că Oceanul este fundamentul pentru toată viața de pe această planetă. ”

 

www.sapeople.com

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii