Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Din ce în ce mai mulți. Mai tineri. Mai gravi!

Din ce în ce mai mulți. Mai tineri. Mai gravi!(470)

Astăzi este despre Lupta împotriva Cancerului. Ziua Mondială împotriva Cancerului a luat naștere în anul 2000 și are ca scop creșterea gradului de conștientizare globală a cancerului.

Numărul de noi cazuri de cancer diagnosticate în fiecare an a crescut și, o dată cu el, crește dramatic și numărul deceselor. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dacă incidența cancerului continuă să crească la ritmul raportat, numărul deceselor la nivel mondial din cauza cancerului va crește la peste 16,3 milioane până în 2040.

Afectiunile oncologice raman in continuare unele dintre principalele probleme de sanatate ale romanilor. Anual sunt depistate 100 000 de cazuri noi și,din nefericire, țara noastră ocupă primul loc în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer uterin.

In ultimul an, în evidențele Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, au fost înregistrați și tratați 1052 de pacienți noi. S-au întocmit aproape 3000 de internări de zi, pentru tratamente și investigații și, aproape 1000 de internări continue.

Sunt pacienți din ce în ce mai tineri iar cazurile variază. Dintre cele mai des întâlnite, menționăm cancerul pulmonar, digestiv, cancerul de sân și cel de col uterin.

Tema zilei, în 2022, este Îngrijire fără discriminare”. Există discrepanțe între țările cu venituri mari și cele cu venituri mici, care rezultă în primul rând din existența programelor de screening (diagnostic precoce), accesul la terapii inovatoare, tehnici performante de diagnostic, etc. Sunt foarte multe diferențe între rural și urban iar nivelul socio economic își pune greu amprenta asupra accesului la informație medicală de calitate și înțelegerea nevoii de prevenție.
 

4 februarie - Ziua mondială de luptă împotriva cancerului!
#sanatate #lupta #speranta
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta
Consiliul Judeţean Constanţa


George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii