Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Cercetare statistică postrecensământ, în perioada 08-19 august 2022

Cercetare statistică postrecensământ, în perioada 08-19 august 2022(303)

Efectuare cercetare statistică postrecensământ, în perioada 08-19 august 2022 pentru Recensământul Populației și Locuințelor runda 2021

ÎN JUDEȚUL CONSTANȚA

În conformitate cu prevederile art.11/ OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021 cu modificările și completările ulterioare, pentru verificarea calităţii informaţiilor înregistrate la recensământ, se organizează o cercetare statistică postrecensământ, în perioada 08-19 august 2022.

Cercetarea statistică postrecensământ este un sondaj desfăşurat la scurt timp după recensământ, în scopul evaluării gradului de acoperire şi a conţinutului recensământului.

Obiectivul principal al cercetării statistice postrecensământ este evaluarea gradului de acoperire și a conținutului recensământului, prin verificarea volumului și calității informațiilor colectate în chestionarele de recensământ, pentru persoane și locuințe.

Pe baza datelor cercetării statistice postrecensământ se va determinagradul de încredere în rezultatele recensământului.

Eșantionul pentru cercetarea statistică postrecensământ va acoperi toate județele țării și municipiul București, iar la nivelul județelor va include câte o localitate din mediul urban și una din mediul rural.

La nivelul județului Constanţa a fost stabilit un număr de 2 sectoare de recensământ unul in mediul urban şi unul în cel rural.Fiecare sector (unul din urban, unul din rural) va fi divizat în câte 10 subsectoare cu tot atâţia recenzori atribuiţi. Un recenzor pentru cercetarea statistică postrecensământ este responsabil de colectarea datelor prin interviu față-în-față cu înregistrarea datelor în chestionarul electronic (CAPI), utilizând tableta, pentru toate clădirile de locuit, locuințele, gospodăriile și membrii acestor gospodării (persoane cu reședința obișnuită pe teritoriul României), persoanele fără adăpost, spațiile colective de locuit, inclusiv locuințele individuale din aceste spații colective de locuit, membrii gospodăriilor colective din subsectorul de recensământ de care răspunde

Distribuţia celor 20 subsectoare de recensământ pentru această cercetare statistică este următoarea:

10 subsectoare în Municipiul Constanţa( dint-un sector zona Peninsula), străzile Constantin Brâncoveanu, Cristea Georgescu, Dr. Francisc Reiner, Elisabeta, Grigore Tocilescu, Ion Theodorescu Valahu, Maior Gheorghe Șonţu, Remus Opreanu, Revoluţiei din 22 Dec.1989.

10 subsectoare în comuna Ghindăreşti.

Rugăm populaţia care locuieşte în zona cuprinsă în eşantion să ofere datele recenzorilor pentru a desfăşura această cercetare. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro sau la numerele de contact ale Directiei Judetene de Statistică Constanţa.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii