Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Bogdan Huțucă: Medicii de familie vor putea deschide și puncte secundare de lucru în mediul rural

Bogdan Huțucă: Medicii de familie vor putea deschide și puncte secundare de lucru în mediul rural(242)

✅ "Săptămâna aceasta, președintele #KlausIohannis a promulgat legea prin care medicii de familie vor putea deschide și puncte secundare de lucru în mediul rural. Potrivit legii, punctele secundare pot fi deschise în aceeași unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici.

ℹ Este bine de știut că această lege vine în ajutorul acelor comunități din mediul rural unde accesul la serviciile de medicină de familie este îngreunat sau lipsește. Prin acest act normativ, dăm posibilitatea medicilor de familie să fie mai aproape de pacient și să ofere asistență și îngrijire medicală primară acestora. În plus, administrațiile publice locale, pentru a încuraja actul medical, pot acorda facilității, în vederea înființării și funcționării punctelor noi de lucru pentru medicii de familie.

ℹ Conform datelor oficiale, în anul 2015, la nivelul județului #Constanța, funcționau 435 de cabinete de familie, în timp ce în anul 2020, își desfășurau activitatea doar 297. Poate că această lege va fi un stimulent pentru o mai strânsă colaborare între primari și medicii de familie, astfel încât să fie asigurat dreptul la sănătate pentru fiecare pacient."

Bogdan Huțucă

Președintele PNL Constanța 
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii