Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Mamiferele marine de la DELFINARIUL din Constanța au de acum apă direct din Marea Neagră

Mamiferele marine de la DELFINARIUL din Constanța au de acum apă direct din Marea Neagră(251)

Complexul Muzeal de Știite ale Naturii Constanţa a finalizat procesul de aducțiune a apei de mare în bazinele de cantonare a mamiferelor marine.

În conformitate cu prevederile normelor de bunăstare a mamiferelor marine în captivitate (ghidurile FAAM şi EAZA), utilizarea apei marine este benefică atât pentru sănătatea animalelor cât şi pentru asigurarea factorului rhopic al apei care influențează bunăstarea animalelor.

Avantajele acestei operațiuni sunt multiple:

 1. Umplerea mult mai rapidă a bazinelor.

 2. Posibilitatea de a realiza schimbul parțial de ape din bazinele de cantonare fără a afecta foarte mult salinitatea apei.

 3. Realizarea schimbului de apă cu apa marină (cu o salinitate în zona noastră între 14 şi 16 g/litru) va duce la o reducere a cheltuielilor cauzate de achizitionarea de sare marină cu 30%, salinitatea optima a apei din bazine fiind de 24 27 g/litru,

 4. Reducerea cheltuielilor cu apa furnizată de RAJA, apa folosită în completarea apei de foraj în vechiul sistem de umplere a bazinelor

Menționăm că acest demers de reparare și optimizare a traseului de aducțiune a apei marine s-a facut cu eforturi proprii. Reparația întregului sistem abandonat şi repunerea lui în funcțiune a necesitat costuri în valoare de 29.636,86 lei fără TVA“, a precizat conducerea CMSN Constanța.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii