Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Locuitorii din Cernavodă vor fi protejaţi cu iodură de potasiu de riscurile radiobiologice(1104)

Administraţia Publică Cernavodă a luat noi măsuri pentru siguranţa cetăţenilor în cazul unui accident nuclear. Deşi instalaţiile centralei nucleare sunt moderne, probabilitatea unui accident este luată în calcul de membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.


Pe lângă măsurile de avertizare, adăpostire şi evacuare, aceştia au luat în calcul și măsurile de prevenire a contaminării cu iod radioactiv a cetăţenilor, în cazul unui eveniment nuclear. Aşadar, zilele trecute, Administraţia Publică Locală a achiziţionat 18.000 de doze de iodură de potasiu, care vor neutraliza efectul radiaţiilor asupra locuitorilor din Cernavodă.


Această investiţie a costat aproximativ 60.000 lei din bugetul local, iar numărul pastilelor va fi suficient pentru a proteja întreaga populaţie, în cazul unui accident nuclear. În cadrul ultimei şedinţe, comitetul local a hotărât ca dozele de iodură de potasiu (care conţine două pastile) să fie distribuite către cetăţeni până la sfârşitul lunii ianuarie 2014. Asfel că, începând de săptămâna viitoare, reprezentanţii primăriei se vor deplasa în teren pentru a distribui în mod direct, fiecărui locuitor, doza cuvenită pentru a se proteja de o eventuală contaminare radiobiologică.

Pastilele urmează să fie însoţite şi de instrucţiuni de folosire, deoarece acestea sunt eficiente doar dacă sunt administrate în primele trei ore după ce a avut loc un accident nuclear.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii