Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(305)

 AMALGAME

 Apelul nostru, justificat prin inițiativa fondatorului ziarului, regretatul Lucian Cristea, de a primi informații și de la Tulcea, căci TIMPUL.INFO e al întregii DOBROGE! Iată reluăm postarea unor știri calde și de aici.

* La buza dintre cel două prime luni ale anului în curs, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, împreună cu procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri.

Din cercetări a reieşit că doi bărbaţi, din judeţul Tulcea, folosindu-se de metoda „loverboy”, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere. În fapt, în cursul lunii mai 2021, unul dintre bărbaţi ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, prin inducerea în eroare şi profitând de starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate, o minoră. Totodată, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către aceasta, prin postarea anunţurilor necesare în vederea atragerii clienţilor, închirierea camerelor de hotel şi transportul la locuinţele clienţilor, iar sumele de bani obţinute ar fi fost însuşite de către acesta.

Cu privire la cel de-al doilea bărbat, s-a stabilit faptul că, în perioada octombrie 2021 – octombrie 2022, prin aceeaşi metodă, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către o tânără, iar sumele de bani obţinute ar fi fost însuşite de către acesta. De asemenea, pentru a determina o stare de dependenţă şi a facilita exploatarea sexuală a tinerei, i-ar fi oferit în mod repetat droguri de risc (cannabis).

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de cele două persoane, iar, mai apoi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus, faţă de acestea, luarea măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

* Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat deja de miercuri că există un risc ridicat de insecuritate ce vizează lăcașuri de cult și reprezentanțe diplomatice din Istanbul. De aceea, cetățenii români care locuiesc sau călătoresc în orașul Istanbul au fost sfătuiși să evite anumite zone, iar dacă nu au treburi urgente, să-și amâne deplasările. MAE informează cetățenii români care locuiesc sau călătoresc în orașul Istanbul că, în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate, ce vizează lăcașuri de cult și reprezentanțe diplomatice, din zonele Beyoglu, Galata, Taksim și Istiklal, ale unor state membre UE. Ministerul transmite cetățenilor români să respecte cu strictețe recomandările și îndrumările autorităților locale, să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de insecuritate ridicată și să dea dovadă de maximă prudență în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic.

De asemenea Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania. Sindicatele controlorilor de trafic aerian au anunţat o grevă pentru patru zile. Asociaţia Sindicală Andaluză (CCOO) şi Uniunea Sindicală a controlorilor de trafic aerian (USCA) au anunţat, pentru zilele de 6, 13, 20 şi 27 februarie, greve ale controlorilor de trafic aerian. Conform informaţiilor publicate pe pagina oficială a celor două organizații, aeroportul San Pablo din Sevilla (provincia Sevilla) şi aeroportul Jerez La Parra din Jerez de la Frontera (provincia Cadiz) sunt vizate de acțiunea sindicală grevistă. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169.

* La Galați, studenții s-ar putea să învețe pe vapor. Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu a anunțat că Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a depus o cerere de finanțare la Comisia Europeană pentru un proiect inedit, cel al unui campus mobil. La un consorțiu internațional la care a apărut un concept nou: vaporul va fi un campus mobil. Deci, practic, nouă universități din Europa vor organiza misiuni de cercetare, iar în același timp pe navă se va filma încontinuu, deci tot ce se întâmplă acolo va fi filmat, secționat în anumite porțiuni și vor fi cursuri online care vor fi organizate pentru toate universitățile din Europa care sunt amatoare în acest sens.

“Deci avem două chestiuni interesante. Conceptul este deja pus pe hârtie și transmis spre finanțare la Comisia Europeană, sper să ne finanțeze. Mergem pe Dunăre, vor fi cursuri în toate marile orașe unde sunt universități, spre exemplu Budapesta sau Viena, ne oprim, invităm studenții, stăm două zile, vor fi cursuri cu prezență, se vor prezenta laboratoarele și în același timp vor fi difuzate în toată lumea, nu doar în Europa, filmările cu exercițiile, adică vor fi filme mai mult cu scop educațional pentru cei care studiază ecologie, protecția mediului, științele vieții", a explicat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

În opinia TIMPUL.INFO sunt mari riscuri aici. Dacă mergeți și în zona românească a Dunării poate telespectatorii, studenții, pot să intre online și persoane care nu fac parte din universitățile respective. Te trezești că vor să viziteze România, vor să vină în Deltă, pe cursul Dunării nu ai nimic de făcut la Giurgiu, Călărași și așa mai departe, veșnica problemă a navelor de croazieră care nu opresc în aceste porturi în afară de alimentare sau careva probleme de întreținere pentru navă deoarece nu au ce să facă turiștii.

Universitarii vor să preia o dană specială comandată și funcțională pentru acostarea navelor de croazieră la Galați și să știți că activitățile organizatorice pot fi foarte diverse, în sensul că să preiei un grup, cum se făcea de exemplu la Constanța când erau multe nave de croazieră înainte de război, se prelua un grup se duceau oamenii în excursii, făceau degustare de vinuri, degustare de brânză sau ce aveau obiectivele istorice de la Constanța...

Până în 2021 erau 12-25 de nave de croazieră din acelea mari care acostau la Constanța, preluau grupuri de turiști și îi duceau prin toată Dobrogea că sunt lucruri extraordinare de văzut, iar cine stătea mai mult, mergea și o zi în Deltă.

* Poliţiştii rutieri tulceni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier în localitatea Nalbant. Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, un bărbat de 47 de ani, din Ucraina, care conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi o semiremorcă pe DN22, în direcţia localităţii Nicolae Bălcescu, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare într-o curbă la dreapta şi s-ar fi răsturnat pe sensul opus de circulaţie. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

* Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că există suficiente argumente, inclusiv de natură constituţională, pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Propunerea va fi discutată în coaliţie. „Atât timp cât se discută acest proiect, este evident că există - din punctul nostru de vedere - suficiente argumente şi de natură constituţională să promovăm un asemenea proiect. Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cei de la UDMR. Considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei”, a afirmat Stroe după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

.* colegul și vechiul nostrum prieten Gigi Haleț ne anunță că la EURO 2023 România U21 va fi prezentă pentru a treia oară la rând la turneul final în calitate de țară gazdă. Grupa de calificare este România, Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia. Tricolorul sus!

A consemnat MOȘ ION ROATĂ de la ROTATIVĂ alias POMPILIU COMȘA
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii