Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(178)

AMALGAME

* ANAF a publicat și lista neagră a celor cu datorii în care figurează 35.417 persoane juridice, printre cei mai mari datornici, la nivel național, numărându-se CFR Marfă și Tarom. La nivelul județului Constanța, cel mai mare datornic este, de departe, SC Grup Servicii Petroliere SA (GSP), societatea controlată de afaceristul Gabriel Comănescu, care înregistrează obligații fiscale în cuantum de 139.755.600 lei, urmată de o altă societate aparținând aceluiași Gabriel Comănescu, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, care are datorii la ANAF de 5.973.104 lei. Aceeași societate are datoriii mari și către Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CN APM) Constanța SA, unde apare cu un debit de 787.564 lei şi 285.859 euro reprezentând datorii neachitate în perioada 2020 – noiembrie 2022, pentru care a fost instituit sechestrul asigurator asupra a două nave, printre care se numără și velierul ”Adornate”. Pe lista cu datoriii fiscale se numără și mai multe cluburi sportive, Club Sportiv ”Handbal Club Municipal Constanța (aflat în faliment) 3.117.779 lei, Spitalul CFR Constanța – 1.719.079 lei, –Club de Volei Municipal Tomis Constanța (în faliment) – 1.097.414 lei, SC Taverna Constanța (în insolvență) – 673.835 lei, Liga Apărării Drepturilor Omului, Filiala Constanța – 230.279 lei, Penitenciarul Constanța ”Poarta Albă” – 182.973 lei, Rugby Club Județean Farul Constanța – 174.357 lei, Asociația Clubul Sportiv Școala de Fotbal Farul Constanța 2010 (în insolvență) – 145.700 lei.

* Toate cele 83 de mii de vaccinuri antigripale, primite de Direcția de Sănătate Publică pentru actualul sezon rece, au fost epuizate, a declarat presei locale directorul DSP Constanța, Cristina Schipor. Pentru a răspunde solicitărilor venite de la pacienți, medicii de familie au primit încă 400 de doze de ser antigripal de la DSP Tulcea.

* Și tot o informație din sănătate. Sanatoriul Balnear Techirghiol este asaltat de solicitări din partea pacienților. Așa se face că zeci de oameni din întreaga țară și chiar din străinătate sună zilnic, pentru a-și face programări. Managerul unității sanitare, Roxana Țucmeanu, spune că, deja, pentru perioada verii, toate locurile au fost ocupate și pentru a răspunde solicitărilor ia în calcul deschiderea unui call-center. Acum în sanatoriu sunt în jur de 500 și mai adăugăm încă 50 de mici pacienți. Cu toate astea sunt solicitări nu numai din țară, cât și din străinătate, mai exact din Canada, din Statele Unite ale Americii, din Germania.

* O analiză efectuată de o publicație specializată în imobiliare a scos în evidență faptul că, în ultimele patru luni ale anului trecut , apartamentele de 3 camere din Constanța, scoase la vânzare, și-au găsit tot mai greu cumpărători. Mai precis, doar 12 din 350, ceea ce reprezintă un procent de aproape 4 %. În majoritate, cauzele țin de lipsa unei poziționări corecte în piață, raportată la prețurile concurente, dar totuși prețurile nu se prăbușesc, așa cum anunță diverse publicații.

* Orice cetățean român care a împlinit 18 ani la data subscrierii poate investi, în luna februarie, în titlurile de stat "Tezaur", cu maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv, 8%, informează Ministerul Finanțelor. Între 3 și 23 februarie, titlurile pot fi cumpărate online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat "Tezaur", virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Titlurile "Tezaur" pot fi cumpărate și în format fizic, între 3 și 24 februarie, de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 3 și 23 februarie 2023, în mediul urban, și în perioada 3 - 22 februarie, în mediul rural, prin oficiile poștale.

* Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că există suficiente argumente, inclusiv de natură constituţională, pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Propunerea va fi discutată în coaliţie. „Atât timp cât se discută acest proiect, este evident că există - din punctul nostru de vedere - suficiente argumente şi de natură constituţională să promovăm un asemenea proiect. Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cei de la UDMR. Considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei”, a afirmat Stroe după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL

* Cutremurul din Turcia a lovit puternic și piețele financiare. Lira turcească a atins un nou minim istoric, iar bursele sale s-au prăbușit luni, în condițiile în care dezastrul produs de cutremur-a adăugat presiunilor deja existente pe piață din cauza unui dolar puternic, a riscurilor geopolitice și a datelor referitoare la inflația din țară.

* Și în România au avut loc patru cutremure în mai puțin de două ore, cel mai mare fiind de 4,5 grade. Specialiștii spun că cele din România nu au legătură cu seismele din Turcia, dar și că replicile ar putea dura "săptămâni și chiar luni de zile" în Turcia, din cauza naturii diferite a seismului, al cărui epicentru a fost mai degrabă o epi-linie

* Am aflat că Atena este sub zăpadă în urma furtunii "Barbara". Transporturile au fost perturbate, iar școlile au fost închise. De asemenea, MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde grevele generale anunțate pentru 7 și 11 februarie ar putea duce la perturbări ale circulației feroviare, aeriene și în transportul public

* În Rusia, șeful Bisericii Ortodoxe, patriarhul Kiril, a pedepsit un preot de la o biserică din Eparhia Moscovei pentru că a modificat un cuvânt din rugăciunea obligatorie. Preotul nu mai are dreptul de a ține slujba după ce a rostit cuvântul "pace" într-o rugăciune pentru victoria în război a Rusiei.

* Am aflat câștigătorii premiilor Grammy, o gală cu surprize. Beyoncé a intrat în istorie după ce a primit cel de-al 32-lea premiu Grammy din carieră. Ea a doborât recordul cu cele mai multe gramofoane câștigate în carieră, până acum acest aceea performanță fiind deținută de dirijorul Georg Solti (31). Cântărețul britanic Harry Styles a câștigat trofeul la categoria "albumul anului", o surpriză în fața favoritelor Beyoncé și Adele. Iar cântăreața americană de blues, folk și country Bonnie Raitt (73 de ani) a câștigat premiul la categoria "cântecul anului" cu "Just Like That", o surpriză în fața lui Beyoncé, Taylor Swift și Adele.

A consemnat MOȘ ION ROATĂ de la ROTATIVĂ alias Pompiliu COMȘA

 

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Ochii plâng a neputință
scris de Pompiliu Comşa
Sunt egoist. Plâng de mila mea. Nici nu ştiu cum fac pagina întâi când viaţa şi moartea scriu aceeaşi secundă. E târziu, e aproap(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • ROSTOCK - cel mai important accident naval din Deltă
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - RODICA CERNEA
  • Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?
  • CONSTANȚA - ITALIA CEA MICĂ
  • Corupția și crima în bandă organizată la facultatea de Alimentație si Turism (AT), secția IMIT (Ingineria și Managementul din Industria Turismului) de la Universitatea Transilvania din Brașov