Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Microsoft are idei! ChatGPT în roboți!

Microsoft are idei! ChatGPT în roboți! (133)

Microsoft a anunțat că investighează modul în care au loc interacțiunile dintre oameni și roboți, folosind tehnologia de inteligență artificială ChatGPT în aceste mașini.

ChatGPT are capacitatea de a genera și de a lega idei, precum și de a-și aminti conversațiile.

Producătorul de tehnologie a anunțat că testează această tehnologie pe roboți, pentru a „permite interacțiuni naturale” cu oamenii.  Androizii să interacționeze cu oamenii!

Microsoft a anunțat că investighează modul în care au loc interacțiunile dintre oameni și roboți, folosind tehnologia de inteligență artificială ChatGPT în aceste mașini. Dezvoltată de OpenAI, ChatGPT are capacitatea de a genera și de a lega idei, precum și de a-și aminti conversațiile. În ultima lună, compania a integrat această tehnologie în diversele sale servicii, începând cu Azure OpenAI Service la mijlocul lunii ianuarie, iar apoi a introdus-o în motorul de căutare Bing și în browserul Edge.

Cea mai recentă iterație s-a materializat în previzualizarea noului Bing bazat pe AI în aplicațiile mobile și în browserul său Edge, precum și în versiunea Skype a motorului de căutare. Acum, producătorul de tehnologie a anunțat că testează această tehnologie pe roboți, pentru a „permite interacțiuni naturale” cu oamenii, și a explicat ce așteaptă de la această integrare.

Scopul nostru cu această cercetare este de a vedea dacă ChatGPT poate gândi dincolo de text și raționa despre lumea fizică pentru a ajuta la sarcini robotice”, a spus Microsoft într-un comunicat, în care a precizat că urmărește „să ajute oamenii să interacționeze mai ușor cu roboții, fără a fi nevoie să învețe limbaje de programare complexe sau detalii despre sistemele robotice”.

În acest sens, a stabilit ca o provocare să învețe acest chatbot să rezolve probleme ținând cont de factori precum contextul mediului de operare și modul în care „acțiunile fizice pot schimba starea lumii”. Compania spune că produsul OpenAI are capacitatea de a îndeplini sarcini pe cont propriu, dar a dezvoltat un set de principii de proiectare care pot fi utilizate pentru a ghida modelele lingvistice în vederea rezolvării sarcinilor robotice.

Mai mult, a afirmat că ChatGPT poate „debloca o nouă paradigmă în robotică”, care implică de obicei procese lente, costisitoare și ineficiente de rescriere a codului pentru comportamentul roboților. Ca atare, acest chatbot are capacitatea de a oferi feedback de nivel înalt așa-numitului model lingvistic mare (LLM), în timp ce monitorizează performanța robotului și generează cod pentru diferite scenarii de robotică.

www.alephnews.ro

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii