Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(301)

AMALGAME


* Primăria Constanța plătește 181.000 de lei (36.852,29 euro) pentru serviciul de consultanță în elaborarea caietului de sarcini și consultanță de specialitate (experți cooptați) pentru procedura de atribuire având ca obiect „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficență în municipiul Constanța”. Este vorba despre proiectul de construire a noului CET. Municipalitatea a acceptat oferta din partea unei firme din București, cu 0 angajați, conform platformei de achiziții publice.

Energy Coach SRL este o firmă din sectorul 1, București, înființată în anul 2016. Aceasta se ocupă de „activități de consultanță pentru afaceri și management. Administrator și unic asociat este Cristina Cremenescu. În anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 294.614 lei, un profit net de 148.689 de lei și 0 angajați. De altfel, în perioada 2018-2022, firma apare cu 0 angajați, potrivit datelor publicate de listafirme.ro. Noul CET ar trebui să fie gata până la mijlocul anului 2026, acesta fiind termenul limită. Proiectul pentru construirea noului CET din Constanța va beneficia, în acest an, de 6.280.000 lei, acești bani provenind din PNRR, conform bugetului municipiului din 2023, adoptat în Consiliul Local Constanța.

* Când nu vaccinează cățeii și nu are clienți la cabinet, Antal Boncoi, vicepreședinte PNL, municipiul Tulcea, se transformă în avocatul șacalilor și dă de pământ cu oamenii Deltei care se plâng de invazia prădătorilor. Problema șacalilor din Delta Dunării este una reală. Reprezentanții comunităților au depus sesizări, au făcut scrisori către guvern, au anunțat toate autoritățile competente. Delta nu e doar sălbăticie, este o zonă în care locuiesc oameni, iar viețile și gospodăriile lor sunt în pericol.

* Seară Lăutărească de neuitat, la #Mussetbythesea, cu #TarafuldelaVărbilău! Evenimentul a avut loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 20.00, cu #TarafuldelaVărbilău si #CristinaErmilov & #AquasBand. Eveniment prezentat de #AnduTra. Muzică live, voie bună, preparate fine si delicioase, doar la #Mussetbythesea. Pret bilet: 80 lei. Locatie: Mamaia Nord, nr.99 ( zona complex Phoenicia). Rezervări la: 0730 751 228/ 0734 869 717. A fost o petrecere de neuitat!

Prin consemnarea acestui eveniment,  www.timpul.info dorește să primească invitații la toate evenimentele artistice de pe litoral, mai ales că suntem în buza unui nou sezon. Așteptăm și prezentarea unor formații care vor evolua în restaurante sau cluburi, eventual însoțită de fotografii, plus noile cd audio și video lansate de artiștii constănțeni. La noi aveți deschisă ușa pentru asemenea consemnări.

* McDonald’s France urmează să propună – începând de la 7 martie, pe o perioadă de ”trei-patru săptămâni” – clienţilor în locul cartofilor prăjiţi morcovi, păstârnac şi sfeclă roşie prăjite, relatează Le Figaro. Schimbarea, dezvăluită de Le Parisien, urmează să promovată printr-o campanie de promovare. Aproximativ 1.500 de tone de morcovi, 1.000 de tone de sfeclă roşie şi 700 de tone de păstârnac urmează să fie livrate celor aproximativ 1.500 de restaurante McDonalds din Franţa, în total peste 3.000 de tone le gume, scrie stiripesurse.ro Aceste legume au fost selectate în octombrie în Hauts-de-France. Pentru moment, este vorba despre o ”înlocuire temporară, pe timpul acestei operaţiuni speciale”, în vederea testării în rândul consumatorilor. Operaţiunea urmează să dureze ”trei-patru săptămâni”, iar ”totul va depinde de consum”. Obiectivul mărcii de fast-food este să răspundă ”noilor nevoi de consum” şi voinţei consumatorilor de ”diversificare a alimentaţiei”.

* Prin intermediul nostru Jeanu Dorin Dumitru - primarul comunei Costinesti ne anunță că și în acest an, în minivacanța de 1 mai, Costineștiul va fi gazda a două mari evenimente, care devin deja o tradiție a stațiunii, festivalurile Beach Please și May Be Rock. Organizatori sunt Lucian Gâtiță și Radu Boldea. Iată că se confirm supoziția reală : Costineștiul redevine, cu fiecare sezon, capitala tineretului și a distracției, pe litoralul românesc. Și nu, surprizele nu se opresc aici, veți vedea.

* Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor în valoare de 44 de milioane de euro pentru crescătorii de bovine. Pentru 40.000 de fermieri statul va compensa o parte din pierderile pe care le-au avut în 2022 din cauza crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. E vorba de 73 de euro pentru fiecare animal. Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca produsele agricole să fie procesate în România, astfel încât importurile de alimente să nu mai depășească exporturile.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii