Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
IDEI CREȚE

IDEI CREȚE(425)

Viața ne sabotează cel mai mult. Nu știm dacă voi aveți același sentiment ca autorul acestor rânduri timide, dar e bine că măcar ne îngăduiți și o părere a noastră.

Sala de ședință a Consiliului Local a fost de-a lungul vremii, scenă de circ. Să vă reamintesc de o zi oarecare din din 2013 când Radu Mazăre a impus, cu votul consilierilor pe care îi controla strâns, o taxă de promovare a stațiunii Mamaia. Toată comunitatea cotiza, fie că era vorba de agenți economici, fie de persoane fizice. Explicația lui Mazăre era că dacă vin turiști în Mamaia, prețul apartamentelor crește, deci și proprietarii, persoane fizice trebuie să plătească, pentru că au un beneficiu.

A fost și o relaxare pasageră când Decebal Făgădău a decis că locuitorii din Mamaia nu mai trebuie să plătească taxa cu pricina.

Pe neve, taxa a fost reintrodusă pe șest. Primarul nu a anunțat nimic. Așadar, ai apartament în Mamaia, plătești taxa de promovare. Cuantumul taxei era de 100 de lei pe an pe vremea lui Mazăre. Chițac a majorat-o la 200 de lei. Păi ce este de mirare ? Condiția obligatorie de a devenii primar este sa iei, ca popa, constant. Deja sunt bârfe că nenea Chițac e dușmanul Constănțenilor, amiralul lui pește prăjit neimpresionând cu nimic, dar cu nimic. Dovedește din nou că este un dezastru în administrație și nu face decât rău constănțenilor.

Constatăm însă că s-au înmulțit și denigratorii, dar noi nu facem parte din tagma asta. Cum trăim cu speranța, sperăm ca măcar în ultima clipă lucrurile să se îndrepte.

În ultimele zile Chițac s-a luat chiar și de turci, în mod bădărănesc. Șantierul de pe bulevardul Brătianu începe cu mari probleme. Șeful administrației locale a dat-o de gard cu aceste afirmații:
”În Ardeal străzile sunt mai bune pentru că a fost Imepriul Austro-Ungar. La noi sunt mai … turcești, ca să zic așa”.

Hai nu, barosane?! De aici discuții interesante, chiar și pe palier istoric. A recepționat măciuca inclusiv liderul consilerilor USR, Dumitru Caragheoghe, iar colega Cristiana Popescu i-a ținut isonul, Pentru cunoscători, Imperiul Austro-Ungar versus Imperiul Otoman, a câștigat Imperiul Britanic. Spunem și noi, nu dăm cu barda. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 9 abțineri.

Iată exemple clare că mai e mult până dincolo. Cu asemenea primar, Republica Constanța e departe de borna democrației. Eu, cel condamnat să caut sufletul cuvintelor, chiar dacă bula mea este prea mică și introvertită, vă invit la meditație, concluziii, dar mai ales acțiune. Nu mai vreau să fiu într-o stare de agitație maximă când scriu aceste lucruri și fapte. Meritocația în România e o glumă. Deocamdată. Oare?
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii