Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Destinații de vacanță - GORGOVA

Destinații de vacanță - GORGOVA(252)

Satul Gorgova ține de comuna Maliuc, fiind situat cam la jumătatea distanței dintre Sulina și Tulcea, și destul de aproape de Mila 23. Poți ajunge aici folosind un drum neamenajat în mare parte, dar și mai bine este să încerci varianta navală, mult mai impresionantă.

Delta Dunării este un loc aparte, pe care toți românii, măcar o data în viață, ar trebui să îl vizităm. De fapt, este imposibil, odată ce ajungi în aceste locuri să te poți lăuda că ai reușit să-i surprinzi toate tainele, așa că nu degeaba cei care au poposit în Deltă nu rezistă prea mult fără farmecul ei aparte, așa că an de an revin aici, pentru că există o atracție a acestor locuri, una mai presus de cuvinte, ca o dulce dependență. Și nu ar trebui să ne surprindă faptul că inclusiv oamenii de pe aceste meleaguri susțin, la rândul lor, că deși trăiesc de o viață, tot nu pot afirma că le cunosc pe toate.

O adevărată oază de liniște, împlinire sufletească, de frumos. Toți cei care iubesc natura, plaja, pescuitul, adoră să exploreze și să descopere locuri frumoase nu au cum să nu adore Delta Dunării.

Dacă ești pasionat de pescuit, Satul Gorgova este un loc pe care nu ai voie să îl ratezi. În apropierea lui este și Lacul Gorgova, de unde vei pleca acasă cu titlul de cel mai mare pescar al familiei. Vei prinde cu siguranță mulți pești, unele capturi de-a dreptul impresionante, și pe care este obligatoriu să le imortalizezi cu ajutorul camerei foto sau video. Cei rămași acasă vor fi de-a dreptul impresionați de talentele tale în ale pescuitului, dar și de frumusețea aparte a locurilor, surprinsă în aceleași imagini.

Și, pentru că tot a venit vorba despre frumusețea sălbatică a locurilor, vei găsi aici exemplare de floră și faună unice în lume, care te vor lăsa fără cuvinte. Este imposibil să reușești să descrii în cuvinte ceea ce te așteaptă în aceste locuri, și de aceea te invităm să le descoperi chiar tu. Localnicii sunt foarte prietenoși și te vor primi cu brațele deschise în mijlocul lor, arătându-ți ce înseamnă cu adevărat traiul pe aceste meleaguri.

Respectă-le obiceiurile și tradițiile, pentru că vei avea parte de o experiență unică în viață. Și, să nu uităm nici de preparatele din pește, adevărate delicii culinare, pline de aromă, savoare, și atât de diverse încât nu ai cum să te saturi de ele. Chiar și dacă nu erai prea mare amator de pește înainte să ajungi în Gorgova Maliuc, după ce vei pleca de aici îl vei adora. Dar, oricât de mult te-ai strădui, gustul storceacului de aici nu îl vei regăsi în nicio altă parte!

Istoria satului Gorgova

Prima atestare a localitatii Gorgova o avem din anul 1859 dintr-un raport al Dr. Solano despre situatia medicala a circumscriptiei Sulina. “Gorgova situata pe malul drept al arterei mediene a Dunarii este un sat compus din 40 de locuinte si are o populatie de 300 locuitori de origine rusa. La inceputul secolului satul a fost populat cu romani: “Acest brat (Sulina) nu poseda ape langa el nici o alta locuinta omeneasca afara de localitatea Sulina, situate la imbucatura bratului, exceptand conditiile noi ale celor patru posturi de siguranta si un grup de bordeie mizerabile numit Gorgova, a caror existenta provine din colonizarea ciobanilor transilvaneni(mocani). La 1900 Gorgova avea o populatie de 177 de locuitori, majoritatea rusi-lipoveni care traiau in 49 de case si care se ocupau cu pescuitul.

Odata ajunsi in Gorgova, veti vedea si simti cat de diferita este aceasta lume, cata liniste si frumusete poate sa cuprinda acest minunat sat la malul Dunarii. Pe timpul zilei puteti efectua plimbari cu bicicletele, prin sat si imprejurimi prin islaz, canale, padure, puteti face plimbari cu caiacele, iesiri pe canal spre minunatul lac Gorgova. Spre seara puteti admira apusul de soare spectaculos, pescuit si relaxare pe pontonul din fata casei; se poate pescui si pe canalul din apropiere.

Nu uitati sa va achizitionati de pe site-ul ARBDD documentele necesare de intrare in Delta Dunarii. Aflati în mijlocul Deltei este ușor de ajuns în locuri traditionale precum Mila 23, Lacul Fortuna, Canalul Caraorman, Pădurea Letea, orașul-port și plaja din Sulina. La Gorgova va puteti deplasa pe apa cu Nava clasica Navrom din Tulcea, salupa, barca etc. sau pe uscat cu microbuzul sau mijloc de transport personal.

Gorgova e un sat unde te poti relaxa impreuna cu familia. Se poate ajunge cu masina, dar drumul este offroad, trece printr-o padure, si, daca ploua, drumul devine impracticabil.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii