Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Zaveră mare-n târg, țațo, vorba lui nenea Iancu

Zaveră mare-n târg, țațo, vorba lui nenea Iancu(610)

Trăim vremuri tulburi, iar mulți au hard-ul șters. Singurul lor gând cu care se trezesc este cum pot înșela, păcăli, fenta. Statul și pe semeni. Se muncește pe sponci, dar se vrea salarii ca-n străinătate. Asta după ce ai lor aleși au făcut praf industria, agricultura, pădurile. Au vândut petrolul, energia, gazele și apa. Au distrus zootehnia, marile combinate de prelucrare a cărnii, uleiurilor, cimentului, chimice. Au făcut praf învățământul, sănătatea și armata.

Dintr-o țară fără datorii, ne-a îndatorat fiind aproape în pragul falimentului. Nu mai producem nimic. Nici praf de pușcă, îngrășăminte chimice ș.a. Importmă îngrășăminte chimice din Nigeria și Indonezia,. adică de la cei care coboară din copac. 4 din 10 copii se culcă flămânzi în timp ce pensiile magistraților sunt de 20 de ori mai mari decât pensia unuia care a muncit 35 de ani. Ca să nu mai aduc în discuție pensia de două sau trei ori mai mare, pentru un mandat de patru ani a unui parlamentar, primar sau viceprimar, decât a unuia care a muncit 35 de ani.

De sărăcie și de incultură profită o gașcă de derbedei pe care i-am ales pe plan local sau la nivel național ( Parlament) și multe altele. Se pot scrie un vagon de lucrări de doctorate pe aceste teme.groaznice. Toate au fost numai cu "ajutorul " și interesul străinilor. Chiar și oamenii noștrii se bucurau când auzeau că vin străinii, fără să stie ce-i așteaptă. Ne-au mâncat viitorul UE și NATO, mai bine ne lăsau în pace. Aveam armata noastră, produceam tot ce aveam nevoie, nu aveam nevoie de ajutorul lor. Ne-au jecmănit și batjocorit cum au vrut...

Se construiesc blocuri pentru baștani și cei cu dare de mână, au mașini luxoase, conturi grase, fac parte din altă lume , lumea oamenilor cu bani, de aceea ne pleacă românii afară, iar statul nu mai știe să construiască, doar să vândă terenuri. Peste tot auzim că a scăzut populația orașelor dar mașini sunt balamuc pe străzi, blocuri se construiesc în neștire că, cică, e cerere.

Păi, dacă a plecat lumea de unde e cererea? De unde sunt mașinile de pe stradă că mașini autonome încă nu au apărut în trafic. Ai impozit pe apartamentele alea, dar dacă ai avea producție ai avea mai multe impozite de luat din salarii, din vânzări, plus locuri de muncă, ar avea lumea unde să muncească. Că nu mai sunt mulți care să caute să muncească e altă treaba, că unul care stă pe venitul minim +ajutoare ajunge la mai mulți bani decât unul care muncește.

Toată industria construită de Ceaușescu între 1965 și 1989 a fost distrusă. Ok, nu tot ce s-a întâmplat în acea perioadă a fost perfect. Dar totuși, frate, să tai aproape tot ce s-a construit în 25 de ani, cum se poate numi? Trădare națională? Politicienii, indiferent de partide, ne-au adus în situația asta de toate țările ne scuipă semințe în cap. Clar trebuie să ne gândim să ne cărăm din zonă.

Mai ales că profitorii zilelor de astăzi sunt bugetarii. Pentru măririle lor de salarii trebuie să se măreasca impozitele. De acum se anunță că anul viitor impozitele se vor mări cu 12 la sută. Suferă prea mulți oameni din cauza acestor încrengături, pe care le știm mulți dintre noi, dar nu avem curaj să le scoatem la suprafață. Să nea dea autoritățile un semn și cu siguranță ne va crește doza de curaj. Știu că este greu, dar nu imposibil.

Trebuie spus un "NU" categoric corupției locale.

Cum nu este corect să mai existe borcan de bacșiș în localuri, așa cum consideră șeful Fiscului, Lucian Heiuș. Bacșișul trebuie să fie fiscalizat pentru că așa prevede legea. Acei proprietari de localuri nu ar trebui să folosească acel mecanism cu borcanul pe bar și cineva pune bani. Nu mai este legal. ANAF trebuie să se ducă acolo unde se produce marea evaziune fiscală doar pe baza unei analize de risc. Din analizele de risc pe care le fac ei acel borcan cu 100-200 lei adunați nu reprezintă ceva. Dacă va primi sesizări, ANAF este obligată să meargă în control. Sesizarea pot să o facă angajații sau clienții Conform hotnews.ro, problema este că, în momentul de față, nu există norme de aplicare în privința borcanului cu bacșiș.

Și cum mâine-poimâine începe noul sezon pe litoral să vezi iar zaveră.

Oricum, Caagiale e mai contemporan decât credeți. Pe bune.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii