Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
Editoriale de Colectie
PENSIONARUL TÂNĂR ȘI NELINIȘTIT LA 70 DE ANI

PENSIONARUL TÂNĂR ȘI NELINIȘTIT LA 70 DE ANI(632)

16.01.2020

 

Pe un fond cu zurgălăi, corespunzător cu atitudinea pionierească a șoimilor patriei, câțiva tehnocrați au pus la punct prototipul noului pensionar. Este vorba despre pensionarul pătimaș, jucăuș, tânăr și neliniștit la 70 de ani, cu pălărie tiroleză pe cap. Poate fi ușor identificat după semnalul sonor “Olariolarililiooooola!”.

Continui cu semnalmentele lui: flexibil și cu mușchii lui Rambo pe el, care urcă semeț câte șapte trepte o dată, campion olimpic la aruncarea discului și a liftului din bloc dintr-o smucitură. Campion mondial la scufundări ca rața cu cioc rabatabil. Se interzice pluta pe spate celor care le plouă în gură! A doborât toate recordurile la genuflexiuni într-un picior...

Exponent al conceptului tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, concept care va duce la falimentarea mai multor sectoare de servicii funerare-transport cu dricul și cai mascați, preambalare tămâie, numărat lumânări și trecerea în șomaj a Eleonorei “vedea-te-aș moartă” cu pensionari în vârstă de 70 de ani la poartă…

Gata cu imaginea de cobai în toate cele ale pensionarului! Tare ca piatra, iute ca săgeata! Între 65 și 70 de ani, până în ziua când va putea ieși la pensie, dacă supraviețuiește, cetățeanul de la bloc va ține un regim strict fără carne de porc...

Vom asista la câteva mutații genetice și obiceiuri de cartier. Pentru a se elimina orice formă de confuzie, cetățenii vor fi transportați la locurile de muncă cu autobuze și microbuze gen congelatoare. Se modifică programul de lucru pentru bugetari. Dezghețul la ora 8. Înghețul la ora 18. Tot ei, bugetarii, vor fi dotați cu aparatură ajutătoare: ochelari cu multe dioptrii, aparate pentru timpane, geamandură, semn de carte pentru cei care uită ușor, baxuri cu lecitină. Cei care nu mai au dinți în gură vor primi câte o placă comemorativă.

Țelul suprem nu va mai fi cincinalul în patru ani și jumătate. Noul slogan sună altfel. Citez: “Cine poate până la 70 de ani, pensie roade!” Cei care izbândesc sunt încadrați în grupa de muncă “Nemuritor și rece”. Ce sunt pensionarii și ce “vrea” ei? Au fost și sunt încă cobaii preferați ai guvernanților, indiferent de culoarea lor politică.

Tot ce apare nou și cu un grad ridicat de risc se testează pe bieții pensionari! De la produse alimentare la medicamente. Și nu numai...Unitățile de măsură preferate rămân lingurița și pipeta. Deși au diabet, sunt ușor de dus cu zăhărelul. În anumite zile, se folosesc în exces sarea în ochi și promisiunile fără acoperire, avantajul muștelor! Acum se pregătește un nou test extins de verificare a capacității cetățeanului din popor de a avea răbdarea și disponibilitatea fizică de a munci în continuare până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

O să râdeți ostășește, dar avem pensionari tari ca fierul și căliți în lupte grele cu guvernanții. Mai ales în plan psihologic! Deși guvernanții, indiferent de culoarea politică, se joacă frecvent cu nervii lor, pensionarii REZISTĂ!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii