
ADUNATE DE PE PLAJĂ(101)
AMALGAME
* Suma alocată pentru pachetele de rechizite şcolare a fost majorată prin ordin al ministrului Educaţiei. Începând cu anul şcolar 2023-2024, valoarea pachetelor de rechizite va fi de 65 de lei pentru un elev din învăţământul primar, de la 25 de lei, cât a fost până anul acesta. Totodată, pachetul de rechizite pentru învăţământul gimnazial va fi de 75 de lei pentru un elev, de la 35 de lei, cât a fost până acum. Potrivit ordinului de ministru, repartizarea sumelor necesare inspectoratelor şcolare pentru achiziţia pachetelor de rechizite şcolare se face anual, pe baza estimărilor transmise de inspectoratele şcolare.
* Continuăm să vă prezentăm alte destinații de vacanță. Au deschis și cei de la Complex Pestisorul & Pelicanul din Dunavățu de Jos din Delta Dunării. Oferte speciale, cazare 320 lei / persoana / 3 zile, Mic dejun, Cina, Ponton pentru pescuit, Caiac, Masa de tenis si billiard, 0754 482 578
* Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară privind unele chipsuri de legume care conţin substanţe periculoase pentru sănătate.
Mai exact, s-a dispus retragerea de la comercializare din toate magazinele a produsului ECO Chipsuri de Legume produse de societatea GO PURE, cu nr. lot 8718781200312/15.04.2023 şi 22.04.2023.
„Vă informăm că furnizorul DENNRRE a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului ECO CHIPSURI DE LEGUME, lot/data de expirare 15.04.2023 şi 22.04.2023, ca urmare a depăşirii valorilor admise ale acrilamidei. Se recomandă persoanelor care deţin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 02.03.3023 - 23.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloare lor”, se arată pe site-ul ANSVSA
* Cele mai frumoase scrisori pentru mama, premiate de Consiliul Județean Tulcea, ediția a III-a. În total, 150 de tulceni s-au înscris la competiția organizată de Consiliul Județean Tulcea pentru a marca Ziua Mamei, celebrată anual pe data de 8 martie. Cei mai talentați tineri tulceni, cu vârste între 9 și 17 ani. Marele premiu: Ilie Andreea-Nicoleta, 16 ani, Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ Tulcea. Premiul I: Stan Adelin Valentin, 9 ani, Școala Gimnazială nr. 12 Tulcea. Premiul II: Buzdugan Maria-Mirabela, 9 ani, Școala Gimnazială „Panait Cerna“, Cerna. Premiul III: Dușa Theodora Alice, 15 ani, Colegiul Economic „Delta Dunării“, Tulcea. Mențiuni: Iftode Petcu Casian, 16 ani, Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ Tulcea, Costea Alina Cătălina, 13 ani, Școala „Mircea cel Bătrân” Babadag. Premii speciale: Covaliov Anisia, 9 ani, Școala Gimnazială nr. 12 Tulcea, Todoran Ana-Maria, 17 ani, Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ Tulcea. Premiu de originalitate: Ganea Denisa, 14 ani, Școala Gimnazială Casimcea
* ANAF: Controalele pentru combaterea muncii la negru şi la gri vor continua în acest an, în baza unui protocol între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Inspecţia Muncii, a afirmat joi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş.
Şeful ANAF a subliniat că inspectorii vor merge acolo unde există suspiciuni că TVA este evazionată. De asemenea, aceştia vor merge să verifice "acolo unde există tranzacţii intragrup, tranzacţii cu persoane afiliate". Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a mai declarat că vin deja date de la firmele de curierat, care încep să depună declaraţia 395 - existând "nişte semne mari de întrebare, nişte steguleţe roşii care s-au aprins acolo, că sunt încă multe lucruri care nu sunt în regulă" la comerţul online.
* Clienţii Companiei Naţionale Poşta Română şi cei ai Poştei Moldova care fac comenzi prin EMS (Express Mail Service) vor plăti tarife mai mici decât până acum. Acest beneficiu este rezultatul acordului bilateral privind schimbul de trimiteri EMS, semnat de cele două administraţii poştale şi intrat în vigoare de la data de 1 martie. Prin avantajele pe care le oferă, acordul bilateral deschide, astfel, o nouă piaţă pentru antreprenorii care vând prin intermediul platformelor de e-Commerce, atât din România, cât şi din Republica Moldova.
Primul mare atu, atât pentru spaţiile e-Commerce, cât şi pentru comercianţi, în general, este legat de costurile mai mici. Astfel, cel mai ieftin colet trimis de un client din România în Republica Moldova, prin EMS, va costa 73 de lei, comparativ cu tariful de până acum calculat la aceeaşi categorie de mărfuri, de 132 lei; ceea ce reprezintă o scădere a tarifului cu 45%. Vorbim, în acest caz, de coletul care cântăreşte 500 de grame. Un alt beneficiu este cel al reducerii timpilor de livrare între cele două ţări. Astfel, în loc de 7 zile, durata maximă de livrare de până acum prin EMS, trimiterile din România - mărfuri sau documente - vor ajunge la destinatar, în Republica Moldova, în 3 sau 4 zile.
Tot în baza parteneriatului cu Î. S. Poşta Moldovei, tarifele pentru coletele poştale dintre România şi Republica Moldova au scăzut cu 25%, în luna octombrie 2022. Scopul final este echivalarea tuturor tarifelor poştale între cele două ţări. De asemenea, anul trecut, Compania Naţională Poşta Română a deschis la Chişinău prima sa subsidiară externă, acţiune înscrisă în eforturile proiectului „România - hub logistic”, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Poşta Română.
A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ