Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Celebrități născute în Dobrogea * TORA VASILESCU

Celebrități născute în Dobrogea * TORA VASILESCU(241)

Din lumea vedetelor

 

Tora Vasilescu s-a născut la Constanța pe 22 martie 1951. A copilărit la Tulcea. A picat examenul de admitere la Teatru de două ori. S-a prezentat la un casting la Satu Mare, a fost selectată și a jucat timp de un an cinci roluri principale, alături de actori profesioniști. În anul următor a intrat la facultate și a absolvit Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică "I.L. Caragiale" din București în 1976.

A jucat pe scenele teatrelor Evreiesc și Bulandra din București. Câteva roluri în teatru: Dana Paunescu - "Nota zero la purtare" de Octavian Sava si Virgil Stoenescu, Feada - "Rosii trandafirii numai pentru mine" de Sean O'Casey, Gaby - "Ultima ora" de Mihail Sebastian, Felicita - "Badaranii" de Carlo Goldoni, Giannina - "O întâmplare cu haz" de Carlo Goldoni, Melania - "Mobila si durere" de Theodor Mazilu, Tinca - "Casa evantai" de Marin Sorescu, Femeia - "Tacâmuri de pui" de Spiro Gyorgy, Doamna - "Roberto Zucco" de Bernard-Marie Koltes.

Primul film: in 1975 "Cursa", regia Mircea Danieliuc. Au urmat: "Gloria nu cânta", "Avaria", "Casa dintre câmpuri", "Croaziera", "Învingătorul", "Glissando", "Să mori rănit din dragoste de viață", "Cuibul de viespi", "Liliacul înflorește a doua oară", "Șobolanii roșii", până la"Cel mai iubit dintre pământeni", in 1992, "Și totul era nimic..." in 2006.

A jucat în telenovele romanești precum "Regina", "State de România", "Numai iubirea", "Daria, iubirea mea" sau "Păcatele Evei".

A fost căsătorită cu regizorul și scenaristul Mircea Danieliuc. Acum este la a doua căsătorie, cu un cercetător in domeniul farmaceutic. Nu are copii.

Hobby-uri: grădinăritul, croitoria. Animal preferat: lupul alsacian

Premii: Trei premii pentru interpretare de la Uniunea Cineaştilor din România, o distincţie pentru rolul din "Imposibila iubire", premiul pentru Cel mai bun rol secundar feminin în filmul "Şobolanii roşii" la Festivalul filmului neorealistic din Avelino, Italia.

Decorații: Ordinul Naţional Serviciu Credincios în grad de Cavaler pentru întreaga carieră.

Este o actriță plină de energie, care a jucat roluri memorabile în teatru și film. Pentru talentul său a fost răsplătită cu numeroase premii.


Alte vedete:

MIHAI CHIRILOV
Născut pe 8 decembrie 1971 la Tulcea. Zodia: Săgetător. Actor.

GEORGES BOULNGER

Născut pe 14 aprilie 1883 la Tulcea. Zodia: Berbec. Decedat pe 3 iunie 1958. Actor.

GILDA CONON Născută pe 2 aprilie 1975 în Tulcea. Zodie: Berbec. Actriță.

MONALISA BASARAB
Născută pe 23 Aprilie , 1972 in Tulcea. Inaltime: 1.70 m Zodie: Taur. Actriță.
 

MARIA CUCULAS
Născută pe 9 Decembrie , 1949 in Tulcea. Zodie: Sagetator. Production Designer

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii