Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(239)

AMALGAME

 

* Senatorul AUR, Valentin Rică Cioromelea, i-a adresat de la microfonul Senatului, câteva întrebări domnului Bârna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul unei interpelări despre Canalul Bastroe. Principala problemă este cea la care presa tulcană s-a referit la începutul acestei luni prin articolul „Unde sunt cei 2.4 milioane de lei alocați pentru studiul de impact asupra Canalului Bâstroe în Delta Dunării?” Pe lângă aceasta, senatorul AUR Tulcea a mai punctat câteva întrebări, foarte bine documentate şi la obiect, arătând şi prin aceasta interpelare că „dacă vrei, poţi!"

* Turnee de șah - Năvodari . A avut loc prima ediție a Campionatului Școlar de șah pe echipe. Școala Gimnazială "Grigore Moisil" din Năvodari a fost gazda a peste 120 de șahiști din mai multe zone ale țării.

* Primarul comunei Jurilovca, Eugen ION, a sărbătorit duminică doamnele și domnișoarele din zonă. Ptrecerile au avut loc la căminele culturale din Jurilovca, Sălcioara și Vișina, la orele prânzului.

* Primăria Tulcea achiziționează o ambarcațiune modernă pentru trecerea peste Dunăre, prin FLAG Delta Dunării Cererea de finanțare pe fonduri europene prin FLAG DELTA-Asociația Grup Local pentru Pescarie Durabila in Delta Dunarii pentru proiectul “Facilități de acces între zona pescărească din suburbia Tudor Vladimirescu și Municipiul Tulcea – Achiziție ambarcațiune” a fost selectată pentru finantare. În contextul în care Municipiul Tulcea se confruntă cu un nivel mai ridicat al traficului între comunitatea din suburbia Tudor Vladimirescu și municipiu, s-a identificat nevoia de a achiziționa un mijloc de transport modern, caracterizat prin confort, siguranță și un nivel redus de poluare. Valoarea finanțării nerambursabile pentru acest proiect este de 1.476.258,73 lei.

În cadrul proiectului, Primăria Tulcea urmează să se achiziționeze o ambarcațiune care să asigure accesul comunității din suburbia Tudor Vladimirescu la serviciile oferite de centrul urban al Municipiului Tulcea. Infrastructura de transport persoane propusă a fi achiziționată va fi construită după o documentație de proiectare avizată de către Autoritatea Navală Română (ANR).

Ce caracteristici va avea noua navă: - Pentru estimarea costurilor investiției au fost solicitate oferte pentru o ambarcațiune destinată transportului/ transferului de pasageri peste fluviul Dunărea în municipiul Tulcea, cu următoarele caracteristici tehnice minimale: Lungime maximă – 20 m; Propulsie diesel sau hybrid (electric + diesel); Salon de pasageri închis, cu climatizare (încălzire/ răcire, după caz); Nr. pasageri 50+2; Grup sanitar (inclusiv pentru persoane cu dizabilități); Instalație de panouri fotovoltaice, după caz; Documentație de proiectare avizată ANR. De menționat ar fi că Primăria Tulcea va mai beneficia de finanțare prin FLAG Delta și pentru alte două proiecte, respectiv „Promovarea potențialului natural și cultural al zonei FLAG prin mobilitatea și diversificarea evenimentelor outdoor din municipiul Tulcea” și „Facilități de acostare pentru ambarcațiuni pe Lacul Ciuperca din Municipiul Tulcea”.

* Cititorii www.timpul.info sunt invitați să profite de Oferta Limitată NORDIS MAMAIA pentru apartamentele cu 2 camere și 2 băi și ai dublu avantaj: 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐨𝐮𝐧𝐭 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎 €, TVA de 5% prin prisma discountului, în loc de 19%, deci o economie de 14% din valoarea apartamentului.

Unitățile din ofertă au suprafețe de până la 77 mp și disponibilitate la etajele superioare. Începe anul cu o investiție profitabilă în cel mai iconic ansamblu de 5 stele de pe litoralul românesc! Oferta este valabilă doar luna aceasta.

* Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Centrele Județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a început plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în anul 2022. Este vorba despre diferențele aferente perioadei septembrie – decembrie 2022, incluzând aici și plățile aferente distinct ultimelor două trimestre ale anului trecut.

Suma autorizată la plată este în valoare de aproape 15,83 milioane lei și se acordă de la bugetul de stat pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile legale privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare. În aceeași ordine de idei, MADR a anunțat o serie de valori ale sprijinului cuplat în sectorul zootehnic. Astfel, cu o alocare orientativă de 2,03 milioane de euro, sprijinul cuplat pentru bivolițe de lapte este estimat la 169,9 euro/cap, la un număr de circa 12.000 de animale, iar cel pentru carnea de vită este de 279 euro/cap, efectivul planificat pentru care se acordă sprijinul fiind de 80.000 capete de animale, ceea ce înseamnă o alocare de peste 22,3 milioane de euro. Nu în cele din urmă, în ceea ce privește sprijinul cuplat pentru vacile de lapte, acesta a fost stabilit la 338 euro/cap de animal, dar ar putea crește până la un maxim de 440,1 euro/cap, în condițiile reducerii efectivului de animale producătoare, estimat inițial la 300.000, la nivel național.


A consemnat moș Ion ROATĂ de la ROTATIVĂ
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii