Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
De ce sunt nemulțumiți șoferii care tranzitează podul de la Agigea cu gabara

De ce sunt nemulțumiți șoferii care tranzitează podul de la Agigea cu gabara(2740)

Transportatorii rutieri care trebuie să ajungă în sudul litoralului ori în Portul Constanţa Sud nu vor mai trebui să ocolească aproximativ 100 de kilometri pentru a traversa, dintr-o parte în cealaltă, Canalul Dunăre – Marea Neagră, pentru că vor putea face acest lucru la bordul unei gabare. Pentru traversarea Canalului Dunăre - Marea Neagră, gabara este tractată de nava Luncaviţa 2, care aparţine şantierului Navrom Galaţi. Traversarea canalului durează două minute.


„Gabara are 14 metri lăţime şi 60 metri lungime, iar la bordul acesteia se vor putea urca aproximativ nouă autovehicule mari, de 60 de tone fiecare”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, Daniel Georgescu.
Ieri, primii șoferi care și-au urcat mașinile pe gabara de la Agigea nu au plătit transportul. Au fost de acord să participe la testele făcute de reprezentanții Navrom Galați, proprietarii utilajului, pentru a depista problemele din timpul tranzitului.


Încă de la primul transport, transportatorii şi-au manifestat nemulţumirile deoarece mașinile atingeau cu partea de jos suprafața de rulare. În aceste împrejurări, din cauza deficiențelor, un camion şi-a spart aripa de protecţie chiar la inaugurarea traversării. Altele, au avut probleme în momentul în care trebuiau să coboare de pe gabară.
Ca soluție pentru rezolvarea problemei, nivelul apei din canal trebuie coborât cu cel puțin 10 centimetri, spun reprezentanții Administrației Canalelor Navigabile. Acest lucru se va face cu ajutorul pompelor de la ecluze.


Un alt aspect care îi nemulțumește pe șoferi este legat de aspectele financiare deoarece o traversare ar putea costa 50 de lei pentru TIR-uri şi ar putea fi chiar mai mult, în funcţie de încărcătură, aproximativ încă nouă lei pe tonă. Prețul pentru traversarea cu gabara urmează să fie stabilit zilele următoare, până atunci operațiunea fiind gratuită.


„Este un cost mult prea mare ținând cont că aș putea intra și cu 30 de tone. Mai bine ocolesc pentru că mă costă mai puțin motorina. Am impresia că vor să facă o afacere din asta și, în niciun caz să ne ajute pe noi să nu mai ocolim atât de mult”, a spus unul dintre șoferi.


„Se va dicuta cu reprezentanţii Companiei Canalelor Navigabile pentru ca Navrom Galaţi - proprietarul gabarei să nu mai plătească taxa de utilizare a canalului şi astfel preţul pentru şoferi să nu fie ridicat. Proprietarul gabarei îşi va monta pe marginea canalului gherete pentru a taxa şoferii. Aceste gherete vor elibera bonuri fiscale pentru cei care au de decontat transportul peste canal”, a spus prefectul județului Constanța, Eugen Bola.


Gabara de la Agigea este o soluție temporară de traversare a canalului Dunăre Marea Neagră până la construirea celui de-al doilea pod din zona Agigea. Actualul pod este în lucrări de reparații capitale după ce specialiștii au constatat că există pericolul prăbușirii lui dacă nu se intervine urgent. Nicio mașină care depășește 3,5 tone nu are voie să treacă pe pod, în afara autospecialelor de la Pompieri și de la Salvare.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii