Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(292)

AMALGAME


* Senatul francez, dominat de opoziţia de dreapta, a adoptat zilele trecute articolul ce prevede creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, o prevedere-cheie din reforma foarte contestată promovată de preşedintele Emmanuel Macron, informează AFP. Acest vot, crucial pentru executiv, intervine în plină mobilizare împotriva proiectului care afectează unul din pilonii sistemului social din Franţa. După succesul mobilizării sociale de marţi, o a şaptea zi de acţiune la nivel naţional este prevăzută sâmbătă, iar mai multe sectoare ale economiei (transporturi, energie ş.a) rămân perturbate de greve şi încetări spontane ale lucrului.

Sprijinindu-se pe mobilizarea a milioane de francezi începând din ianuarie, sindicatele au cerut să fie primite 'de urgenţă' de către preşedintele Macron, care deocamdată a refuzat şi speră într-o epuizare a mişcării.

* Guvernul a alocat 2 miliarde de euro pentru montarea de panouri fotovoltaice în 80 de mii de gospodarii, bani care, la fel că investițiile private de acest fel, se îndreaptă în viteza către zid. De ce? Pe scurt pentru că, potrivit specialiștilor, vom păți ca în marile orașe unde, pe bulevarde din interbelic sau comunism, circulă incomparabil mai multe mașini decât în momentul proiectării. Efectul? Blocaje cronice. Cine alege să pornească pe drumul spre calitatea de prosumator trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, rezistență la frustrare și capacitate de luptă, pentru că sistemul este ca o junglă.

* Prin pagina Intreprinderii de Pescuit Oceanic din Tulcea ni se spune o intrebare: barcile de salvare ale navelor de pescuit aflate in rada Nuadhibu ore pe cine au salvat ? Unii martori oculari spun că un om de-al nostru ar fi făcut-o lată. A confundat luminile pasei maritim-portuare de intrare in portul Nouadhibou cu cele ale pistei de aterizare de pe aeroport. Povestea e mai lungă. Oricum, unul dintre oamenii din avion care a reacționat benefic si rapid a fost Gheorghe Nicula. Luminile de avarie ale avionului nu au funcționat, dar Ghiță avea la el o lanternă si era bine plasat, adică lângă ușa de evacuare in caz de urgență. Mai mult, echipajele de schimb erau consacrate ca şi MARINARI, nicidecum PILOȚI de avioane.... Aşadar ce rost ar mai avea ACUM să ne tot dăm cu părerea..A fost o amerizare PERFECTĂ. Era de preferat o a-terizare perfecta... Restul comntariilor le aparțin martorilor de atunci.

* În perioada 9-11 martie 2023 a avut loc in sala CSS Tulcea , Faza zonala a ONSS licee baschet baieti competitie organizata de ISJ Tulcea-inspector educatie fizica Szuchanszki Alice, AJB Tulcea si CSS Tulcea-director Grecu Alexandru . Clasamentul competitiei: Colegiul National “Mircea cel Batran” Constanta-loc I (vor participa la faza finala), LPS Focsani II, Liceul teoretic “Grigore Moisil” Tulcea III, Colegiul National “B .P. Hasdeu” Buzau IV, Colegiul National”Nicolae Balcescu”Braila V. Colgeterul competitiei-Pintilie Andrei -Liceul “Grigore Moisil”-Tulcea

* Societatea are nevoie de repere și de valori la care să se poată raporta. Are nevoie de acei oameni cărora să le pese, cu adevărat, de oameni onești și dispuși să ofere totul pentru binele comunității. Despre asta a fost “Gala Excelenței și Performanței Feminine”, eveniment organizat de Consiliul Județean Constanța împreună cu Universitatea Ovidius din Constanța și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. "Ne-am dorit să aducem o recunoaștere și o răsplată simbolică a tuturor eforturilor unor femei de excepție, care au contribuit și contribuie, zi de zi, la clădirea unei societăți sănătoase, bazate pe valori solide. Aceste doamne și domnișoare, consacrate sau aflate la început de drum în carieră sunt adevărate modele de profesionalism, perseverență și dedicare și au oferit societății ceea ce au mai bun. Ne-au făcut mândri prin obținerea unor rezultate excepționale în sport, ne-au îmbogățit instituțiile din punct de vedere cultural, educațional, științific sau au adus un aport substanţial mediului de afaceri, de care județul are atât de multă nevoie pentru a se dezvolta durabil. Şi, bineînteles, lista nu se opreşte aici. Avem exemple feminine de excelenţă în absolut toate domeniile de activitate, femei care, sunt convins că, într-un anumit moment al parcursului lor profesional vor urca pe această scenă. Astăzi, şi în fiecare zi a carierei lor, le asigurăm de întreaga noastră preţuire şi susţinere. Felicitări şi mult succes în tot ceea ce v-aţi propus!" – a transmis președintele Consiliului Județean Mihi Lupu, în cadrul evenimentului.

* Cultura constănțeană continuă să fie îmbogățită cu noi opere de artă a unor artiști remarcabili. "Încă o dovadă clară că Muzeul de #Artă din #Constanța reprezintă o infinită sursă de inspirație, având un rol esențial în dezvoltarea societății și în ridicarea nivelului de educație. Cu deosebită plăcere, am participat astăzi la vernisajul lucrărilor de artă care au fost donate instituției constănțene, de către pictorul #DimitrieGrigoraș, căruia țin să îi mulțumesc pentru gestul generos pe care l-a făcut. Totodată, le mulțumesc tuturor celor care, prin munca depusă și implicarea de care dau dovadă, contribuie, zi de zi, la dezvoltarea culturală a județului nostru. Iată că eforturile regretatei #DoinaPăuleanu, începute cu mai bine de 20 de ani în urmă, continuate în prezent de către #LeliaRusPârvan, aduc plus valoare patrimoniului cultural constănțean. Aceste opere, aflate astăzi pe simezele sălilor de expoziție temporară a Muzeului de Artă sunt evidențiate, într-un mod cât mai plăcut pentru vizitatori, prin introducerea în două din aceste aceste săli, a noului sistem de iluminat dual. Investiția va continua și pentru celelalte încăperi ale parterului și îmi doresc, ca până la finalul verii, să avem instalat complet acest sistem de iluminat, astfel încât, iubitorii de artă să privească, într-o nouă lumină, valoroasele opere de artă" menționează președintele CJ Constanța, Mihai Lupu. Și-i dăm dreptate. Pentru c-o are.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ


 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii