Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Mihai Lupu: Am arătat lumii întregi ce bogății istorice, culturale și gastronomice avem!

Mihai Lupu: Am arătat lumii întregi ce bogății istorice, culturale și gastronomice avem!(117)

Reprezentaţia Consiliului Județean Constanța la Salonul Mondial de Turism de la Paris, Le Monde à Paris, a fost și continuă să fie un real succes.

Toți cei prezenţi la standul expozițional al României au avut parte de o experiență completă, fiind cuceriţi de programul artistic pus în scenă de artiştii Ansamblului Folcloric Profesionist “Brâulețul” şi de-a dreptul încântaţi de preparatele noastre tradiţionale, precum şi de savoarea celor mai bune vinuri produse în cramele din județul Constanța.

Vizitatorii au putut degusta delicioasele preparate tradiționale, produse în micile gospodării ale familiilor de dobrogeni. Printre acestea s-au aflat bunătățile din lapte, iaurt și felurite brânzeturi, zacuscă, dar și faimoasa mâncare piperchi țârgâsiti, produsă cu multă trudă și drag, în localități precum Stejaru sau Amzacea.

Foarte apreciate au fost și dulceața și siropul de trandafiri, produse în singura plantație de trandafiri de dulceață din sudul României, aflată în localitatea Cobadin, dar și migadalele certificate bio, culese din livadele aflate în localitatea Târgușor.

Vedeta evenimentului a fost, de departe, Ansamblul Folcloric Profesionist “Brâulețul”, ai cărui artiști au reușit, prin interpretarea lor, să contureze cel mai bine identitatea dobrogeană și să facă cunoscut tezaurul folcloric al acestei regiuni.

“Ansamblul Folcloric Profesionist «Brâulețul» i-a cucerit pe toți cei care au trecut pragul Salonului Mondial de Turism de la Paris, Le Monde à Paris. Dansurile și cântecele populare, preparatele culinare dobrogene și vinurile din podgoriile noastre au fost cei mai buni ambasadori ai Constanței și Dobrogei. Am arătat lumii întregi ce bogății istorice, culturale și gastronomice avem. Am uimit cu peisaje excepționale și am atras cu evenimente electrizante. Echipa Consiliului Județean va continua să promoveze Constanța și Dobrogea și în zilele următoare. Delegația Constanței a pregătit momente inedite cu care vom convinge în mod cert cât mai mulţi turişti să aleagă judeţul Constanţa pentru următoarea vacanță” – Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Evenimentul continuă în zilele următoare, cu multe alte surprize pregătite publicului. Cu siguranţă, am reuşit să stârnim tuturor celor prezenţi dorinţa de a descoperi şi mai mult istoria, folclorul, tradițiile şi tot ceea ce are mai de preț județul nostru.

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PAROLE, PAROLE, PAROLE
scris de Pompiliu Comşa
PAMFLETE PE GAURA CHEII E groasă rău prin lume, dar noi pozăm în mutanți sălbatici conduși doar de ură, bolnavi de mârl(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?
  • CONSTANȚA - ITALIA CEA MICĂ
  • Corupția și crima în bandă organizată la facultatea de Alimentație si Turism (AT), secția IMIT (Ingineria și Managementul din Industria Turismului) de la Universitatea Transilvania din Brașov
  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU