Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?

Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?(672)

Corneliu Neagoe este un personaj mai puţin obişnuit pentru scena politică românească. Nu-l caracterizează nici diplomaţia şi nici cuvintele meşteşugite. În tinereţe a uneltit împotriva regimului comunist, însă nu a scăpat de PCR, unde a fost înscris mai mult cu japca. A fost primul primar ales al Constanţei şi a ieşit din primărie mai sărac decât a intrat.

A intrat în politică în 1990, în tabăra ţărăniştilor. Neagoe spune că i se reproşează şi astăzi că nu a făcut prea multe pentru oraş. Există şi o explicaţie, raportul dintre fondurile pe care le-a avut în acea perioadă şi cele de acum, proporţia fiind cam de 1 la 500.

Aflat la o vârstă la care nu riscă să se facă de râs, Corneliu Neagoe s-a adresat redacției noastre pentru a ne relata un fapt de tot râsul la care este personaj principal. Chiar din zilele hărmălaiei din decembrie 89 a fost convins că marea majoritate a revoluționarilor sunt foștii securisti și toată lumea tace. După Revoluție a stat deoparte o perioadă. Apoi a fost in “vizită” la PNL, apoi la PNȚCD. S-a îndrăgostit de țărăniști, l-a cunoscut pe Corneliu Coposu în casa Stelei Popescu de la 2 mai. În 1992 s-a inscris în partid. A candidat la primărie pe listele CDR și a câștigat. Pe carnetul de membru PNȚCD au scris din viteză că e membru din 1977.

A avut un mandat controversat de ziare - Cuget Liber și Telegraf. Ei îi reproșau că nu a făcut nimic. El zice c-a arătat că se poate administra fără să fure. Dosarul Incineratorul, dosarul Shogunul, dosarul Marcel Trandaș - a ajutat la rezolvarea acestor dosare. Stătea la serviciu foarte mult. Îi puneau autorizații de construcții cu greșeli, vroiau să îl păcălească. Avea doi oameni de partea lui, restul toți erau împotrivă. Știa că-l vor curăța dacă greșea, dar nu l-au prins cu nimic. Și partidul lui era împărțit în două. Oameni de cumpărat în România sunt oriunde, numai prețul și dosarele lor contează. Uite cazul Iorguș care s-a dus la PSD nu pentru că nu mai iubea PNȚCD., ci pentru că i se făcuse dosarul. Ce, Barde nu dăduse 100.000 de dolari să fie parlamentar în 2004? Cine l-a scos de pe liste? Neagoe. O vreme i s-a luat dreptul de liberă practică Colegiul Medicilor dar mai vedea copii, chiar dacă nu putea da rețete.

Oamenii îl solicită și azi. Ne spune cu năduf că din banii sănătății s-a furat mult. Singura perioadă corectă a fost 1996-2000 și 2004-2008, când s-au dublat salariile. La cheltuirea banului aiurea au contribuit și doctorii. Părerea lui e că 80% din doctori se pensionează, fără să aibă legătură cu medicina. Tot Domnia Sa crede că în Constanța sunt cel puțin 10.000 de oameni foarte serioși dar foarte proști, în sensul că nu se implică.

Noi ne-am propus însă să vă vorbim despre cum se întoarce roata istoriei. Fostul primar care a participat din plin la Campania electorală a actualului edil, din motive necunoscute de reporter s-a certat apoi cu acesta. Dovadă Dosarul 1673/212/2023 care este pe rol la Judecătoria Constanța intentat de unul dintre cei mai buni pediatri din țară Prmarului Chițac, prin Direcția Generală Poliția Locală. Dosarul este pe fond, iar obiectul lui este o plângere contravențională la proces verbal. Ba chiar fostul prieten, Vergil Chițac a depus chiar și o întâmpinare prin care menționează excepția lipsei calității procesuale a petentului Corneliu Neagoe. Contravenient este Maria Elena Neagoe, care din cauza problemelor de sănătate este în imposibilitate de a se deplasa decât foarte, foarte greu, iar numele agentului constatator în speță nu spune mare lucru. E unul dintre tablagii din subordinea Poliției Locale care simte că are grade pe umăr doar când plouă afară.

De fapt totul s-a petrecut pe 11 ianuarie anul acesta în jurul orei 20,35 când agentul aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a constatat pe strada Ștefan cel Mare, zona Colegiul Național Mircea cel Bătrân, un Volkswagen cu numărul de înmatriculare CT-06-VDL blocând calea de acces către blocul MV3. Și cum urla vigilența în el a trântit un proces verbal de contravenție taxat cu avertisment, ba chiar a dispus măsura ridicării autoturismului de către celebrii de la SC Confort Urban SRL. Este clar, ridicarea s-a făcut în urma unui telefon dat la poliție de către un fost și actual informator al securității și poliției.

Miliționera afirmă în Nota raport ca nu s-a prezentat la auto, dar nu l-au solicitat. Dar cine ține cont de un cetățean nevinovat? Doctorul a privit-o cu condescență, a încercat să-i explice cum stă treaba, dar n-a avut cu cine. În cele din urmă a semnat Procesul verbal nr.329415. Cum e și normal familia Neagoe a făcut o adresă către mai marii împricinatului, mai exact directorului general Dumitru Ionuț. Ca să depună plângerea doctoral s-a prezentat la registratură unde i s-a spus că trebuie în dublu. A făcut dublura, s-a prezentat la registratură, unde apoi i s-a spus că trebuie o taxă de 20 de lei și dusă la ävocati. Deci încă 2 drumuri, pentru că pe portalul judecătoriei, nu ți se explică și nici cucoana de la registratură nu o face. . Foarte grav pentru o anumită juristă este faptul, ca deși sigur a văzut fotografia făcută de colegă, afirmă ca miliționera a făcut totul bine .

Fostul primar constănțen ne întrebă ce poate face. Să schimbe întâmpinarea ca petentul să devină soția, deci cu calitate procesuală? Ne mai spune c-a văzut mai multe filme bune cu procese celebre . Doar un exemplu : nu cetățean împușcă violatorii fetiței lui . Este ACHITAT , deși respectarea legii ÎN LITERA EI în acel stat l-ar fi trimis la spânzurătoare . Oare în cazul său faptul că nu are calitate procesuală este mai important decât A FACE DREPTATE ?

Nu comentez grafia agentului constatator din procesul verbal cu pricina, semănând cu al unui nevricos. Cel mai important amănunt este unul simplu: calea de parcare nu a fost blocată, de aceea familia Neagoe a solicitat poză, care ba a venit, ba nu. Din poză s-ar vedea cu claritate că mașina a fost parcată legal. Așa arată și poza făcută de miliționeră. Dar realitatea nu putea fi văzută în mod corect de polițista locală Maria-Elena Șerbănescu. După restituirea autoturismului familia doctorului a fost sancționată contravențional de către colegul dumneaei, Viorel Șotreanu.

C-așa-i în gașcă. Corb la corb nu-și scoate ochii.
 

Comentarii

NEAGOE CORNELIU
21-03-2023
Domnule profesor va multumec .Va multumesc de doua ori .Odata pentru sprijin profesionalism si competenta , a doua oara pentru speranta ca inca avem ziaristi ADEVARATI .

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii