Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(233)

AMALGAME 


* Școala Profesioanală „Vasile Bacalu” Mahmudia pleacă în Cipru. Proiectul Erasmus „Practică la standarde europene” 2022-1-RO01-KA122-VET000071536 a fost aprobat și se află în derulare pe parcursul anului școlar 2022-2023. Scopul proiectului vizează crearea de oportunități, asigurarea de practici de formare profesională la un nivel înalt și acordarea de șanse de instruire conforme cu cerințele pieței muncii.

Astfel, elevii vor dobândi competențe profesionale la standardele cerute de angajatori și își vor forma capacitatea de a relaționa și a munci în echipă în contextul globalizării și dezvoltării tot mai accentuate din domeniul HoReCa. De asemenea, aceștia își vor dezvolta competențele lingvistice, civice și multiculturale. În perioada 07.05 – 20.05.2023, cei 19 elevi din clasele a X-a – a XI-a, specializarea Lucrător hotelier și 2 cadre didactice vor lua parte la stagii de practică în Cipru. Elevii vor efectua 60 de ore corespunzătoare pregătirii practice de specialitate în cadrul unității turistice St George Beach Hotel & Spa Resort din Paphos – Cipru.

Valoarea acestui proiect este aproximativ de 46.000 de euro, incluzând toate cheltuielile: transport, cazare, excursii în Cipru, diurne pentru elevi și altele. Proiectul se află sub coordonarea domnului profesor Teodor Alin Grigoraș, directorul Școlii Profesionale „Vasile Bacalu”, Mahmudia și a domnului profesor Cristian Florin Văduva, profesor discipline de specialitate. Școala Profesională „Vasile Bacalu”, Mahmudia se află la a doua sa experiență Erasmus, foștii elevi ai acestei unități fiind implicați într-un proiect similar în urmă cu 7 ani. Atunci elevii din învățământul liceal și profesional au participat la stagii de practică în Portugalia. Aceștia și-au dezvoltat competențele profesionale în domeniul Turismului și la întoarcere au fost foarte încântați de această experiență.

* Într-un comuncat trimis la redacție cei de la Nordis Group ne invită să aflăm toate motivele pentru care 𝐦𝐞𝐫�̆ ̆ 𝐜𝐮𝐦𝐩𝐞𝐫𝐢 𝐮𝐧 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 de vacanță și investiție la Nordis Mamaia. 𝐀𝐯𝐚𝐧𝐭𝐚𝐣𝐞 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞: Discount de 7% la plata în tranșe, Randament de 10% dacă alegi să închiriezi, 40% apreciere a proprietății în timp, Apreciere a valorii suplimentar, odată cu deschiderea Nordis Mamaia 5 ★ ★ ★ ★ ★ 𝐀𝐯𝐚𝐧𝐭𝐚𝐣𝐞 𝐝𝐞 𝐖𝐞𝐥𝐥𝐛𝐞𝐢𝐧𝐠: Plajă proprie, Piscine interioare și exterioare, 12 Restaurante și cafenele, Cinema VIP, Sală polivalentă, Sală fitness, Ballroom pentru evenimente private; Cel mai ofertant SPA de pe litoral, cu piscine - vitality pool, piscină cu apă sărată, piscină pentru copii și zonă de saune, hammam și private SPA, Servicii de 5 stele: room service, room cleaning, valet parking, concierge. Intră în comunitatea investitorilor Nordis! Solicită oferta!

* Numărul de secretari de stat a crescut de patru ori în ultimii 13 ani, conform datelor publicate de Europa Liberă. În perioada aceasta nu avem nicio reformă semnificativă a administrației publice, nicio justificare politică pentru creșterea acestui număr, nicio modificare structurală a Guvernului care să explice în vreun fel această explozie. Este o consecință a modului în care am înțeles să facem politică în România și o tranzacționare politică a procentelor electorale. Guvernarea presupune sinecuri și un post de secretar de stat aduce cu sine venituri confortabile și influență politică și administrativă. Nu aș fi comentat și nu m-aș fi opus salariilor acestor oameni dacă activitatea lor s-ar fi tradus în plus valoare administrației centrale românești. Din păcate, ei sunt rezultatul unui troc politic și o povară pentru sistem și pentru cetățeni.

* Marinela Voivozeanu, angajată a Consiliului Județean Călărași și șefa femeilor PSD din același județ urmează să fie numită în Consiliul de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai S.A. Deocamdată CV-ul său este de negăsit, iar un fost angajator o suspectează că fura bani de la clienți. Șantierul Naval 2 Mai se află în subordinea ministerului Economiei, condus de către social-democratul Florin Spătaru.

Potrivit Replica de Constanța, Voievozeanu a avut un trase fulminant, reușind să ajungă din purtător de cuvânt la CJ Călărași, șefa organizației de femei social-democrate din județ. Conform sursei citate, aceasta este susținută de președintele CJ Călărași și președintele filialei județene PSD Vasile Iliuță. Acesta din urmă a fost trimis în judecată în 2021 pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și șantaj. Deși nu are un CV publicat, conform sursei citate, Voivozeanu nu ar avea studii care să demonstreze aptitudini în gestionarea Șantierului Naval 2 Mai.

Recent, aceasta ar fi absolvit Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală în Călărași. Diploma i-a permis în decembrie 2022 să fie promovată în funcția de manager la Biblioteca Județeană Călărași, iar acum este la un pas pentru un alt salt profesional impresionant, în conducerea Șantierului 2 Mai. Înainte de aceste performanțe, Voivozeanu a lucrat la recepția unui salon de înfrumusețare din Călărași, deținut de către o membră din PNL. Aceasta a fost apoi dată afară după ce angajatoarea ei susține că a prins-o cu mâna în buzunarele clienților.

Conform ultimei declarații de avere a lui Voivozeanu, aceasta nu deține terenuri, casă, mașină ori conturi cu mai mult de 5.000 de euro, iar în 2021 a primit 53.700 de lei din salariul de la CJ Călărași. Şantierul Naval 2 Mai Mangalia a anunţat pe 12 ianuarie 2023 că Dan Constantin Dobrea şi-a dat demisia din funcţia de membru şi preşedinte al Consiliului de Administrație al societăţii, iar în aceste condiţii, societatea a început procedurile pentru numirea unui nou membru şi preşedinte CA.

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii