
Adunate de pe plajă(159)
AMALGAME
* Ministerul de Interne a primit anul trecut circa 300.000 de petiţii de la cetățeni, preponderent petiții în format electronic. De asemenea, au fost primite 1.769 de apeluri, iar ofițerii din cadrul Serviciului Relații cu Publicul au consiliat un număr de 295 de persoane care s-au prezentat la sediul instituției. Principalele categorii de solicitări ale cetățenilor sau organizațiilor au vizat comiterea unor infracțiuni contra persoanei sau patrimoniului, tulburarea ordinii și liniștii publice, cereri de punere în posesie și de emitere a unor titluri de proprietate, cererile de încadrări, reîncadrări etc.
Au existat și cereri bizare sau ilogice, susține MAI într-un comunicat de presă. Spre exemplu un cetățean a transmis, în decursul unui singur an, Ministerului Afacerilor Interne și instituției prefectului din județul Argeș 16.900 de petiții referitoare la aceleași subiect. Din categoria cererilor bizare: solicitările transmise de un domn care, în opinia sa, este urmașul direct al unui domnitor al Moldovei și, pe cale de consecință, întreaga regiune istorică a Moldovei trebuie să îi revină, dar și cazul unei persoane care susține că nu recunoaște autoritatea statului român și folosește pentru identificare o șuviță de păr și amprenta unui deget.
De asemenea, un cetățean a transmis mai multe petiții prin care a semnalat posibile disfuncționalități la nivelul unor structuri ale MAI, iar ulterior, a anunțat că și-a dat demisia din funcția pe care a îndeplinit-o în cadrul MAI și a solicitat virarea sumei de bani corespunzătoare salariului primit în această perioadă pentru muncă prestată, deși în realitate nu a fost încadrat niciodată în MAi. Anul trecut, la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române au fost înregistrate și gestionate aproximativ 260.000 de petiții.
Poliția de Frontieră Română a gestionat, în 2022, 7.924 de petiții, numărul acestora fiind mai mic cu 54.4% comparativ cu anul anterior ca urmare a încetării măsurilor dispuse în contextul pandemiei. 98,6% dintre petițiile depuse anul trecut se refereau la condițiile de trecere a frontierei de stat a României. La linia telefonică ”9590” au fost primite peste 64.700 apeluri, apelanții fiind consiliați pe probleme ce au vizat regimul frontierei de stat, regimul străinilor în România, condițiile de călătorie etc. În 2022, la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost înregistrate 7.403 petiții, iar la nivelul Jandarmeriei Române au fost primite și gestionate 4.692 petiții. De asemenea, Direcția Generală Anticorupție a înregistrat, anul trecut, 3.076 de petiții, iar Inspectoratul General pentru Imigrări a gestionat peste 2.620 de petiții.
* Nu vreau să stric bucuria nimănui , dar să știți de la mine că in 95% din cazuri in toată lumea asta prin restaurante preparatele se fac din produse congelate! Când vedeți prin Grecia sau in alte țări din Europa mă refer acum, Creveti și caracatiță intr-o vitrină de prezentare să știți că mă repet in 95% din cazuri acestea sunt decongelate. Asta este realitatea atata timp cât vreți să o acceptați cât nu vreți aia e, e frumos să visezi.
In ceea ce privește Peștele acolo e o altă discuție, acela este proaspăt in cele mai multe din cazuri . Mediterana are doar Creveti tigrati al căror pret de en-gros pleacă de la 25-30€ și sunt foarte reduse cantitățile , mai toți crevetii provin ori din Asia de Sud ori din America de Sud, asta așa ca și idée. Și încă ceva, toți crevetii de pe Piata românească sunt proaspăt decongelati, nu existaaaaaaaa Creveti proaspeți asta să vă între bine in cap . Și încă ceva:, Creveti la doar 29 de lei pe kg doar la www.fishtodoor.ro găsiți.
* Buţă Velicu s-a născut pe 27 octombrie 1964 în comuna Mihai Bravu din Tulcea. A început paraşutismul la 15 ani şi 8 luni, în anul 1980, iar primele 10 salturi le-a făcut din turnul de paraşutism de la București.
Din 1981 a început să efectueze salturi din mai multe tipuri de avioane şi elicoptere, până în 2022. În această perioadă a sărit cam de pe toate aerodroamele din țară. În 1982 a fost vicecampion național la tineret, la precizia aterizării. Din 1985 a devenit paraşutist legitimat, component al lotului de parașutiști Oțelul Galaţi. În anul 1999 absolvă Şcoala de Instructori de Parașutism şi Parapantă din cadrul Aeroclubului Central Roman, la Aeroclubul Mircea Zorileanu – Ghimbav, Brașov.
Ca sportiv şi instructor a adus 7 medalii pentru judeţul Tulcea, toate la campionatele naţionale de parașutism. Prietenii îi spun Lică! Pasiunea pentru paraşutism a luat-o de la bunul său prieten George Năstase, care începuse cu un an înaintea mea, prin Taberele UTC. Primul salt din avion a fost la înălțimea de 800 m pe aerodromul din Tecuci 1981 – Instructor Emil Leiter din Brasov. Când a început el, statul român suporta cheltuelile la tinerii până în 21 ani: fișa medicală, cursuri parașutism, avion, benzină, parașute, instructori. Dacă mergeai în tabere, cantonamente, cazare, masă, şi toată logistica pentru a efectua salturi cu paraşuta.
Până în ‘89 Tulcea trimitea câte 20 de copii în tabere gratuite de câte o lună, pentru parașutism, 5 la zbor cu motor, 5 la planorism. În prezent Lică are 1500 de salturi, 4 de la 800 m, 158 de la 1000 m, 200 de la 2000 m, 1 de la 5700 m cu deschidere la 500 m şi diferenţa de la 4000 m şi câteva ore de cădere liberă cu paraşuta închisă.
A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ