Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Să ne amintim de... DAN SPĂTARU

Să ne amintim de... DAN SPĂTARU(477)

Dan Spătaru este unul din cei mai iubiți cântăreți de muzică ușoară, care a reușit să se facă remarcat. atât în țară cât și în străinătate, susținând concerte în numeroase țări, și bucurându-se de mare succes, muzica sa a fost foarte căutată și ascultată. Datorită talentului său și a unei prezențe fizice deosebite, a reușit să se facă cunoscut, a fost unul dintre artiștii care și-au lăsat amprenta în muzica ușoară din România.

Dan Spătaru a cucerit publicul din țară și de peste hotare cu muzica sa, fiind unul dintre cei mai adorați artiști, lansând numeroase hit-uri care l-au propulsat printre cei mai ascultați cântăreți români. Ne place Dan Spătaru deoarece este unul dintre cei mai talentați cântăreți, care a rămas în sufletele tuturor, deși a dispărut prea devreme dintre noi.

Dan Spătaru și-a petrecut copilăria la bunici, a fost pasionat de cai și de fotbal. A făcut liceul la Medgidia și și-a început cariera de fotbalist, jucând ca mijlocaș la Progresul și apoi la Știința București. A urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, însă s-a lăsat de fotbal pentru că avea hernie de disc, și s-a dedicat școlii și muzicii.

A început ăa cânte la Casa Studenților pe vremea când era student, în 1962, a început cu muzica italiană, care era foarte la modă. A fost descoperit de Camelia Dăscălescu, cand cânta la Mon Jardin și aceasta a făcut lecții cu el, apoi l-a întâlnit pe Temistocle Popa, acesta fiind cel care i-a făcut aproape toate șlagărele.

Primul său succes a fost cu Maicuța mea, scris de Temistocle Popa. În 1972 a întalnit-o pe Sida, cea care i-a devenit soție, la Teatrul Fantasio din Constanța. A lansat un număr mare de șlagăre ca Țărăncuță, Nici o lacrimă, Nu-ți șade bine când plângi, Drumurile noastre, Vin' la noi, la Medgidia, În rândul patru, Nu m-am gândit la despărțire si multe altele.

În 1967 a bătut recordul la aplauze - 16 minute și 19 secunde, în Cuba, la un festival internațional, la Varadero. Este trecut în cartea recordurilor pentru aplauze.

Moartea prematură a artistului a fost o umbră în muzica ușoară, dispărând prea devreme, din păcate.  S-a stins în urma unui infarct în dimineața zilei de 8 septembrie 2004. Peste zece mii de oameni au fost prezenți la înmormântarea sa.

A fost o personalitate a lumii muzicale românești care a rezistat timpului. Dan Spătaru a știut să își respecte publicul prin ținuta elegantă pe care o avea tot timpul, indiferent de circumstanțe.

Comentarii

Ivan
29-03-2023
Da, Dan Spătaru rămîne și este nr. 1. în,,Muzica Ușoară,,....nu numai că l-am văzut în mai multe spectacole, dar, l-am cunoscut și ca om,....și Dan, era și om,...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii