Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
COLIVIA STANCIU A ÎMBULINAT-O

COLIVIA STANCIU A ÎMBULINAT-O(243)

Se pregătește o adevărată lovitură pentru pensionarii de lux din justiție. Partenera de nădejde a DNA, judecătoarea CCR Livia Stanciu, judecătorul Bogdan Licu de la Curtea Constituțională, și secretarul de stat din Ministerul Justiției, fostul judecător George Cătălin Șerban, ar putea fi puși să aleagă între pensia de mii de euro și salariul de mii de euro.

Guvernul pregătește OUG pentru interzicerea cumulului pensie-salariu: “Prevederile se aplică și beneficiarilor de pensii de serviciu” . O lovitură cruntă ar putea fi încasată de pensionarii de lux din justiție. Ne referim la acei foști judecători și procurori care pleacă la pensii de câteva mii de euro, pentru ca apoi să se angajeze sau să fie numiți în instituții publice cu salarii de alte câteva mii de euro, salarii care se adaugă la pensie.

A dat de dracu Colivia Stanciu. Foarte bine, să-i taie și ei pensia de serviciu și tuturor celor care mănâncă pensii de serviciu de mii de euro din bugetul statului, prea s-au ghiftuit de 33 de ani pe cârca românilor plătitori de taxe și impozite. Să nu uite madama, cât rău i-a făcut Marianei Rarinca atunci, iar roata se întoarce mai devreme sau mai târziu. |

Nu trebuie căinați acești slugoi penibili ai sistemului, pentru că au supt nemeritat sume importante din bugetul țării pentru simplul motiv că au au dat sentințe strâmbe în dosarele care îi priveau vuvuzelele SRI.

Dar mai este o categorie de salariați despre care nu vorbește nimeni: cei care pe lângă salarii, primesc sinecuri de la SRI (direct sau indirect) pentru promptitudinea cu care execută ordinele primite (chiar dacă multe din ele contravin legilor țării). Rușinea justiției românești, recte Livia Stanciu, nici nu trebuia să aibe pensie la mizeriile pe care le-a făcut. 

În cazul în care Ordonanța de Urgență va fi adoptată, direct afectați vor fi foști magistrați importanți, aflați în funcții publice importante în continuare, în frunte cu partenera de nădejde a DNA, fosta șefă a Înaltei Curți, Livia Stanciu, în prezent judecătoare la CCR și beneficiară de pensie de serviciu.

În momentul de față, Livia Stanciu încasează atât salariul de la CCR, cât și pensia de serviciu în calitate de fost magistrat. Sumele nu sunt deloc mici. Potrivit ultimei declarații de avere existente pe site-ul CCR, cea din 10 iunie 2022, în anul precedent (2021) Livia Stanciu a avut un salariu în calitate de judecător la Curtea Constituțională de 290.640 lei (adica circa 58.000 euro) și alte venituri în cuantum de 396.734 lei (adica circa 79.000 euro) reprezentând pensia de serviciu și diferențe salariale stabilite prin hotărâri judecătorești (nu se indică în mod defalcat cât e pensia și cât sunt drepturile salariale). Plus diferențe salariale restante de la Înalta Curte de Casație și Justiție de 4379 ron. Oricum, în total, ca urmare a cumulului pensie-salariu, la care se adaugă și restanțele salariale, Livia Stanciu a avut un venit anual de peste 680.000 lei, ceea ce înseamnă peste 130.000 euro, adica peste 10.000 euro pe lună.

Or, în cazul în care OUG privind interdicția cumului pensie-salariu ar intra în vigoare, Livia Stanciu ar fi nevoită să aleagă între salariul de judecător CCR sau pensia de serviciu. Din aceeași declarație de avere aflăm că tanti are în Galați un apartament din 1992 de 57,63 mp cumpărat, două autoturisme, o Dacia 1310 din 1999 și un Matiz E din 2003, plus un depozit bancar la Banca Română de Dezvoltare din 2018 de 347.547,29 ron. Bani munciți, ce naiba.

Un alt pensionar de lux din Justiție, care ar putea fi pus să aleagă între pensie și salariu este mâna dreaptă a ministrului Justiției Cătălin Predoiu: secretarul de stat din Ministerul Justiției, fostul judecător George Cătălin Șerban .

 

Martor incomod: Pompiliu Comșa

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii