Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PNL și USR au legitimat o aberație cât clădirea Primăriei Constanța!

PNL și USR au legitimat o aberație cât clădirea Primăriei Constanța!(1422)

Cum intră banii la bugetul local? Din taxe și impozite. De aceea, o prioritate este încurajarea și sprijinirea mediului de afaceri. Este o realitate valabilă cam peste tot în România, mai puțin la Constanța. Aici unde, actuala administrație locală nu dă doi bani pe mediul de afaceri, dar așteaptă cât mai mulți de la acesta.

Dovezi avem cu duiumul, dar ce s-a întâmplat săptămâna trecută a depășit orice așteptare în materie de incompetență administrativă.

În fapt, totul a început în luna februarie, moment la care Primăria Constanța a organizat o dezbatere publică pe tema proiectului pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul nostru.

Nimic mai normal și democratic. Dar ce să vezi? Când a fost publicată forma finală, administrația locală nu preluase nimic din ce au propus oamenii de afaceri constănțeni. Și, ca și cum asta nu ar fi fost suficient, reprezentanții PNL și USR doreau, că așa vor mușchii lor, să elimine și prevederea conform căreia era simplificată procedura de plată a taxelor și impozitelor. Adică de ce simplu, când se poate complicat?

Simplu, așa după cum făcuse fosta administrație locală, la inițiativa lui Costin Răsăuțeanu, viceprimar la acel moment și liderul grupului consilierilor PSD în actualul mandat.

Începând de atunci, oamenii de afaceri nu trebuiau să vină cu un număr mare de hârtii, ci doar cu două. Și asta pentru că s-a aprobat ca toate CAEN-urile aferente activităților desfășurate de agenții economici să fie trecute pe o singură hârtie.

Acum, s-a dorit ca această prevedere să fie eliminată. O aberație marca PNL–USR! Stopată, din fericire, de intervenția social-democraților.

S-a întâmplat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal, desfășurată, așa după cum am precizat, săptămâna trecută. Atunci când grupul consilierilor PSD Constanța a depus un număr de 15 amendamente privind modificarea, completarea și abrogarea anumitor articole propuse de către Primărie în Regulamentul cu pricina.

Având doar 8 consilieri, PSD a reușit adoptarea a 11 amendamente extrem de importante. Din păcate, nu a trecut cel privind eliminarea posibilității confiscării bunurilor și a banilor. Adică cel în baza căruia Poliția Locală are dreptul să facă acest lucru, chiar dacă pe capul mediului de afaceri sunt o mulțime de alte entități care fac fix la fel.

Și uite așa, PNL și USR au legitimat o aberație cât clădirea Primăriei Constanța! Au permis, printre altele, ca poliția locală să confiște și pătrunjelul vândut în fața porții de vreo bătrână care își strânge banii în batistă, pentru a avea cu ce să-și cumpere lumânări când se duce la slujba de duminică!

Și ca starea de alandala de la nivelul consilierilor PNL și USR să fie totală, amendamentele acestora au fost fie caraghioase, fie pe lângă subiect. Doar 4 subțirele de la useriști și 7 făcute la un alt proiect, nu la cel din cestiune, în cazul liberalilor.

Dar dacă n-ai cu cine, n-ai cu cine! Iar în cazul PNL și USR, vorba românească este de mare actualitate, chiar dacă ilustrează o stare de fapt anormală...

Dar ce mai e normal în societatea noastră din ce în ce mai bulversată? De aceea credem că din habarnism, nu din alt motiv, PNL și USR au dorit să aducă din nou, oamenii de afaceri la mâna te miri cărei funcționărese de primărie! Sau poate, a fost doar un ambâț politic...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii