Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(130)

AMALGAME


* La Letea nu au fost niciodată CAI SĂLBATICI. Cu mulți ani în urmă, un jurnalist francez aflat în România pentru un reportaj despre Deltă, zburând cu un elicopter a surprins goana unei herghelii numeroase și înspăimântate de cai care fugeau aproape cu viteza elicopterului. Aflând de la piloți că acei cai nu au stăpâni, senzaționalul?( de presă) a fost gata. Măcar dacă am fi fost deștepți să facem din asta un Brand turistic.

În fapt caii care în zonă sunt folosiți foarte rar, sunt lăsați liberi la păscut pe întinsele (dar puținele) pajiști ca cea de la Letea. Fiecare cal sau familie de cai au stăpâni și localnicii știu cu precizie câți și ai cui sunt. Când este nevoie de ei, sunt mânați de gonaci spre țarcuri ceva mai strâmte, capturați și luați o săptămână, două sau cât este nevoie pentru munci în gospodărie, apoi eliberați unde desigur se și înmulțesc. Asta pe de-o parte. Pe de de altă parte în atlasul de faună sau legislație română nu se pomenește nimic despre existența în fondul cinegetic de CAI SĂLBATICI. 

* Tatăl copilului de 7 ani care a dus o armă cu lunetă de tip airsoft la o şcoală din Constanţa a fost amendat cu 5.000 de lei, iar puşca a fost confiscată de poliţişti.S-a stabilit că tatăl minorului ar fi deţinut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), nefuncţională, de agrement şi fără muniţie, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător (…). Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional (…) cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, s-a aplicat sancţiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării", a anunţat IPJ Constanţa. Totul s-a întâmplat la Şcoala Generală nr. 33 Anghel Saligny din Constanţa.

* Au fost stabiliți finaliștii edției a XXII-a 2023 a Festvalului Concurs de Interpretare a muzicii ușoare românești TECHIRGHIOL Trofeul Speranțelor care va avea loc pe 24-25 iunie, în plin sezon estival. Iată-i în ordinea alfabetică: Andra Maria Barangă, 20 de ani din Năvodari, Florin Ciobanu, 16 ani, din Alexandria, Alexandra Ioana Damian, 16 ani, din Tecuci, Bianca Ana Maria Iancu, 18 ani, din Slobozia, Catinca Leu, 15 ani, din Călărași, Selena Miruna Lupu, 19 ani, din Galați, Mihai Adrian Onilă, 16 ani, din București, Ana Onofrei, 22 de ani, din Chișinău, Angelina Pavel, 15 ani, din București, Maria Anastasia Solomie, 16 ani, din Arad, Eduard Florentin Stoica, 16 ani, din Ploiești și Andreea Otilia Teletin, 20 de ani, din Vaslui. Succes tuturor!

* Partidul Social Democrat (PSD) a început campania "Sate Româneşti Cu Bani Europeni", prin care îşi propune să atragă atenţia instituţiilor europene cu privire la problemele cu care se confruntă comunităţile rurale şi persoanele care trăiesc şi lucrează în mediul rural, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PSD. Campania a început cu o familie care a dezvoltat o mică afacere în comuna Gârbova din judeţul Alba, ce îmbină producţia agricolă de cătină cu realizarea unor sucuri naturale adaptate la noile cerinţe de pe piaţă. (sursa: Agerpres)

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii