Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(177)

AMALGAME

 
* Sunt 42 de candidați la concursul de promovare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Printre candidații la Secția Contencios Administrativ și Fiscal de la ÎCCJ este și judecătoarea Ecaterina Grigore de la Curtea de Apel Constanța, unde sunt 6 posturi pentru care se luptă nu mai puțin de 18 judecători.

* S-a lansat 𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗚𝗵𝗶𝗱𝘂𝗹 𝗣𝗿𝗶𝗺ă𝗿𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿, Ediție Specială, Aprilie 2023 – revistă dedicată administraților publice locale, și companiilor care se adresează sectorului public. https://bit.ly/3nXVDun Se distribuie către toți factorii de decizie din autoritățile publice - primării, consilii județene, ministere, autorități naționale - și peste 3000 de companii. 𝗧𝗲𝗺𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗶 𝗲𝗱𝗶ț𝗶𝗶: Fonduri Europene (Interviu exclusiv Ghidul Primăriilor cu Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene), Mobilitate și Regenerare Urbană, Digitalizare, Managementul Deșeurilor, Topografie, Cadastru, GIS, Construcții și Infrastructură, Administrație. Comandați gratuit un exemplar în format print dând click pe https://bit.ly/3nXVDun

* Peste 100 de elevi din Galaţi, Brăila şi Tulcea au participat la Concursul Tehnic Mihai Honorius Teodorescu 2023.Concursul Tehnic Mihai Honorius Teodorescu - CMHT 2023, aflat la a IX-a ediţie, a prezentat, şi anul acesta, un deosebit interes pentru elevii care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic, clasele a XI-a şi a XII-a. Concursul s-a desfăşurat la Facultatea de Inginerie de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. Competiţia este dedicată regretatului profesor Mihai Honorius Teodorescu, care a fost şi rămâne o personalitate academică impresionantă.

Elevii şi-au testat cunoştinţele rezolvând un test grilă cu 20 de întrebări din tematica de studiu, fiecare întrebare având câte patru variante de răspuns, cu o singură variantă corectă. La tradiţionalul concurs regional s-au înscris 102 elevi care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic. Participanţii sunt elevi de liceu din judeţele Galaţi (72 elevi), Brăila şi Tulcea (30 elevi).

Au fost acordate cinci premii I, patru premii II, două premii III şi două menţiuni pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Câştigătorii premiilor şi menţiunilor vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere la Facultatea de Inginerie. Premiul Special CMHT, pentru cel mai bun rezultat al unui elev din clasa a XII-a, a fost acordat lui Platon Mihai Alexandru, de la Liceul Tehnologic "Henri Coandă" Tulcea. Acesta a fost acordat de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi şi DMT MARINE EQUIPMENT SA Galaţi. De altfel, Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi a acordat premii în bani şi diplome de participare. A fost prezentată şi oferta educaţională a Facultăţii de Inginerie.

* Şefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat data la care vor avea loc alegerile parlamentare în statele Uniunii Europene. Potrivit acesteia, scrutinul european se va desfăşura în perioada 6-9 iunie 2024, când peste 400 de milioane de alegători cu drept de vot sunt chemaţi să voteze în acelaşi timp pentru reprezentanţii lor politici în Parlamentul European. În contextul în care în România alegerile se pot organiza duminica, europarlamentarele din 2024 ar urma să aibă loc în ţara noastră duminică, 9 iunie. Parlamentul European este alcătuit din 705 de deputaţi aleşi în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene extinse.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii