Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(128)

AMALGAME

 

* Bărcile de mare viteză revin pe lacul Siutghiol din Mamaia peste o lună. Stațiunea Mamaia va găzdui la jumătatea lunii iunie o etapă a Campionatului Mondial XCAT. Primăria Constanța a alocat bani de la bugetul local pentru organizarea evenimentului. Bărcile de mare viteză revin în Mamaia, după o perioadă de 14 ani. În perioada 2007-2009, aici s-au desfășurat etape din campionatul Formula 1 pe apă Class One.

* După ce, zilele trecute, Festivalul FilmMic, de scurtmetraje și fotografie pentru elevi, și-a desemnat câștigătorii, Liceul Teoretic Traian din Constanța lansează o nouă provocare și organizează concursul Reportaj despre România, destinat tot elevilor. Ideea competiției, care a ajuns la ediția a V-a, le-a aparținut elevilor de la ”Traian”. Până pe data de 16 iunie 2023, liceenii și elevii de gimnaziu care doresc să se înscrie în concurs pot intra pe site-ul http://reportajdespreromania.blogspot.com.

Tema din acest an a Festivalului FilmMic este „Diametral opus“, pentru că tinerii au nevoie de pârghii de implicări și schimbări sociale. Juriul este compus din actori, critici de film, regizori. Președintele juriului este regizorul Toma Enache, iar președinte de onoare este criticul de film, Irina Margareta Nistor.

FilmMic a ajuns la ediția cu numărul 15 și în fiecare an abordează câte o temă. Prima ediție a avut loc în anul școlar 2007-2008. Festivalul a fost premiat la secţiunea „Cel mai bun proiect educaţional”, la Premiile în Educaţie (2010).

Scurtmetrajele premiate de-a lungul timpului au fost prezentate în cadrul Festivalului TIFF- 2015 și FHTHC 2018. Mulți dintre foștii concurenți se pregătesc pentru o carieră în domeniul artistic, fiind studenți la teatru și film, atât în România, cât și în străinătate. Detalii se pot găsi pe paginile Instagram și Facebook ale proiectului FILMMIC.


* ONG Fest, Somova eXtreme, Pastasciutta Fest sau Serbările Scrumbiei – la final de săptămână în județul Tulcea. Jandarmii tulceni au fost la datorie în acest weekend, astfel încât evenimentele cu public numeros din județ s-au desfășurat în condiții de siguranță – informează IJJ Tulcea într-un comunicat. Sâmbătă, 20 mai, s-a desfășurat competiția de ciclism Somova eXtreme, eveniment adresat atât amatorilor, cât și celor experimentați, iar în localitatea Greci, în zona ”Pietrele Mariei”, s-a desfășurat un concurs gastronomic de gătit paste, Pastasciutta Fest Greci.

De asemenea, sâmbătă și duminică, de la ora 10.00, pe Faleza Dunării din localitatea Maliuc, au fost organizate ”Serbările Scrumbiei”, ediția a II-a, eveniment în cadrul căruia au fost prezentări de articole vestimentare locale, gastronomie locală, obiceiuri și tradiții, precum și spectacole. 

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Justiția a murit când a amuțit legea și a domnit tagma
scris de Pompiliu Comşa
Puteau fi profesioniști. Au ales să nu fie. Puteau să fie normali. Au ales să fie speciali. Puteau să țină cu țara asta. Au ales b(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii