Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Lucruri interesante de știut despre Macao

Lucruri interesante de știut despre Macao(222)

Când te gândești la cel mai bun loc în care te poți distra, probabil îți vine în minte Las Vegasul. Într-adevăr, este un oraș absolut fabulos, dar există un loc în lumea aceasta care îl depășește la capitolul distracție și bani.

Mai mult de atât, acest oraș este situat pe coasta de sud a Chinei și este singura zonă din țară unde jocurile de noroc sunt legale.

Ei bine, este vorba despre Macao, orașul care este considerat de mulți oameni “capitala mondială a divertismentului”. Acest loc este incredibil și nu poate fi comparat cu nimic în lume, deoarece impresionează prin strălucire, opulență și farmec.

Chiar dacă majoritatea oamenilor care ajung aici sunt atrași de cazinourile gigantice și de magazinele de lux, Macao deține o mulțime locuri interesante, precum temple, grădini, muzee, biserici și fortărețe. În acest sens am conceput acest articol pentru a-ți prezenta câteva lucruri interesante despre Macao. Indiferent că îl vei vedea sau nu, aceste informații pot fi pe placul tau.

1. Macao are legi diferite față de Republica Chineză

Macao este un teritoriu autonom al Chinei, lucru care denotă faptul că orașul deține controlul absolut față de propria economie, fiind în acest caz, capitalistă. Este un lucru inedit, deoarece economia întregii țări este socialistă. Practic, totul se desfășoară după configurația „o țară, două sisteme”. Mai mult de atât, Macao are controlul și asupra sistemului juridic, dar și asupra politicii de imigrație, lucru care este benefic atât pentru locuitori, cât și pentru turiști.

2. Macao are cele mai frumoase cazinouri

După cum spuneam, jocurile de noroc sunt ilegale în aproape toată China, mai puțin în Macao. Acest lucru a dus la crearea unui loc fabulos, care să fie cel mai mare centru de divertisment din întreaga lume. Orașul găzduiește peste 50 de cazinouri fantastice, care sunt deschise non-stop. Interesant este faptul că acestea au generat în fiecare profit de peste 30 de miliarde de dolari.

Astfel, industria jocurilor de noroc produce 80% din veniturile fiscale ale guvernului local. Cel mai mare cazino din oraș este Venețian Macao, care este și a 7-a clădire ca mărime din lume și este deținută de Las Vegas Sands. Practic, acesta este o replică a renumitului oraș italian, fiind una dintre cele mai fascinante stațiuni cazino existente. Zona de joc este dotată cu peste 1.750 de aparate de slot, 640 de mese de joc și o zonă uriașă pentru pariuri. În plus, întreaga stațiune cuprinde peste 3.000 de apartamente de lux pentru oaspeți, peste 30 de restaurante, centre spa, baruri, piscine, zone de shopping, săli de spectacole etc.

Experiența într-un astfel de cazino este cu siguranța una de neuitat. Chiar dacă acum cei mai mulți pasionați se distrează direct pe internet, ceea ce poți face și tu dacă urmărești un tutorial Las Vegas înregistrare, vizitarea unuiasemenea cazino este fără doar și poate un lucru impresionant.

3. Macao a fost prima și ultima colonie europeană din China

Macao s-a aflat sub stăpânirea portughezilor din secolul al XVI-lea până pe 20 decembrie 1999. Istoria bogată și complicată a avut urmări care și-au pus amprenta asupra orașului. În zilele noastre, portugheza continuă să fie limba cea mai vorbită în Macao. Mai mult de atât, partea veche a orasului deține multe clădiri concepute în stil european. Astfel, Macao este uimitor prin faptul că reprezintă un amestec între cultura europeană și cea asiatică.

4. Macao este un oraș al longevității

Un alt lucru foarte interesant de știut este că Macao ocupă locul al doilea în lume la capitolul longevitate. Oamenii de aici trăiesc in medie 85 de ani, lucru ce este de-a dreptul uimitor. Putem spune că fericirea crește speranța de viață. În plus, Macao are atât de multe lucruri de oferit, încât nu vei mai avea timp să fii trist. Pe lângă asta, s-a constatat că longevitatea locuitorilor are legătură și cu economia în continua creștere.

5. Centrul orașului Macao este un sit al Patrimoniului Mondial

După cum am relatat, portughezii si-au pus amprenta asupra orașului prin arhitectura în stil colonial. Datorită acestui fapt, UNESCO a înscris Centrul Istoric Macao pe Lista Patrimoniului Mondial. Unele dintre cele mai populare repere din orașul vechi sunt Ruinele Sf. Paul. Pe lângă acestea, există alte 20 de repere în Centrul Istoric, despre care se consideră că au o bogată semnificație culturală și istorică. Așadar, Macao este locul în care distracția, istoria, cultura și luxul se îmbina într-un mod armonios. Dacă vei ajunge vreodată în Asia, nu uita să vizitezi și acest oraș fantastic, deoarece vei rămâne de-a dreptul impresionat. Macao este astfel pata de culoare care dă sens întregului tablou asiatic.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii