Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(270)

AMALGAME

 

* De rosii "românești"...e plină piața, așa cum s-a umplut și de "cartofi noi" de prin Martie.....bine, cartofii sunt din Egipt și sunt noi așa cum sunt eu........așa este soiul lor, crescuți în sol nisipos nicidecum cartofi noi românești. Păi la roșii mai scumpe sunt chimicalele folosite decât roșia în sine. E poveste veche, arhicunoscută...sunt mult prea mulți bani în joc pentru ca sa se revină la normal.

Peste 30% din miezul ce duce către coadă este verde, semn că a fost stropită pentru a se coace cât mai repede. Gustul roșiei de altadata unde este? Ar trebui ca în piață, când cumperi roșia, să o tai în fața celui ce ți-o vinde și dacă este crudă înăuntru să chemi poliția pentru înșelătorie. Dar acest drum este foarte lung pentru legislație. De prețuri ce să mai zici...Au juns un produs de lux...

Mama voastră de excroci cu nume de producător. Organele de control ar trebui să verifice legumele din Turcia care sunt mai ieftine decat cele românești ! Sunt pline de pesticide !

* Voucherele sociale pentru alimente sau hrană caldă vor fi acordate românilor din categoriile vulnerabile pe toată durata anului 2023 în şase tranşe a câte 250 de lei fiecare. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în anul 2023 se acordă şase tranşe. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că a treia tranşă de 250 de lei va fi încărcată până pe 10 iunie. Ultima tranşă de bani a fost virată pe cardurile sociale în contul beneficiarilor, între 10 şi 13 aprilie, înainte de Paştele Ortodox.

În 2023, românii din categoriile vulnerabile vor primi din partea statului şase vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente şi mese calde. Anul trecut, beneficiarii eligibili ai programului „Sprijin pentru România” au primit patru tranşe suplimentare, însumând un total de 1.000 de lei.  

* Actualul și (poate) viitorul premier au anunțat modificările care vor fi aduse pensiilor speciale, agreate cu UE. Măsurile sunt substanțial mai de impact decât ce anunțase anterior guvernul, dar multe dintre modificări au un termen lung de aplicare graduală, și de peste 10 ani. Printe modificări: vârsta de pensionare va fi aceeaşi în tot sistemul (65 de ani) şi se elimină excepţiile, dar pentru diplomaţi, personalul auxiliar din instanţe și personalul militar, crește etapizat până în 2035. Și vechimea minimă în specialitate crește la 25 de ani, dar gradual, până în 2034.

Veniturile din pensie trebuie să fie proporţionale contribuţiei la sistemul public și nicio pensie de serviciu nu va depăşi venitul obţinut în perioada de activitate. Iar baza de calcul va ajunge, la fel, gradual, la 300 de luni, de la 12 luni în prezent. În plus, pensiile aflate în plată se vor impozita cu 30% pentru partea care depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut (acum 6.700 de lei). Așteptăm reacțiile.

* Și vremea generează tot mai multe recorduri negative. Shanghai a înregistrat cea mai fierbinte zi de mai din ultimii 100 de ani. Oamenii de știință spun că încălzirea globală accentuează vremea nefavorabilă. De altfel, ONU a avertizat recent că este aproape sigur că 2023-2027 va fi cea mai caldă perioadă înregistrată vreodată, deoarece gazele cu efect de seră și El Nino vor crește temperaturile

* Și o premieră în China, care și-a lansat primul avion de pasageri de mari dimensiuni, C919, cu care vrea să concureze cu Boeing 737 MAX şi Airbus A320. China, care caută să devină autonomă în sectorul tehnologiilor, a investit mult în producţia acestui prim avion de linie de concepţie chineză. Aeronava este construită de compania de stat Comac, însă numeroase piese ale motorului provin din alte ţări. C919 va fi folosit începând de luni pentru zborurile regulate pe care le efectuează China Eastern Airlines pentru a lega Shanghai de Chengdu (sud). (R-PRESS)

 

A consemnat moș Ion ROATĂ de la ROTATIVĂ

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HORICĂ CORIGENTUL - ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI CATTANI
scris de Lucian Cristea
15.09.2021   Horia Constantinescu în original. I-au tras unii scara de sub picioare și el, gata, deja se smiorcăie, dă vina pe(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii