Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Oraşul Cernavodă cinsteşte Ziua Naţională(1042)


Primăria şi Casa de Cultură Cernavodă îi invită pe toţi cetăţenii oraşului să participe, duminică 1 Decembrie, la ceremonia care va prilejui Ziua naţională a României.

Organizatorii se află în pline pregătiri ale evenimentului, care va reuni în Parcul Central al oraşului reprezentanţi ai auturităţii publice locale, oficialităţi locale, cadre militare, agenţi economici şi elevi care vor depune coroane de flori pentru omagierea eroilor căzuţi în timpul luptei pentru înfăptuirea Marii Uniri.

Manifestarea va debuta la ora 10.45, odată cu intonarea Imnului de Stat în acordurile fanfarei copiilor. Va urma discursul primarului Gheorghe Hânsă care va aduce un omagiu tuturor celor care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru implinirea celor trei mari uniri: cea din 1.600 înfăptuită de Mihai Viteazul, Unirea Principatelor Române înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza în 1859, culminând cu Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Memoria eroilor va fi cinstită şi de un sobor de preoţi care vor oficia o slujbă religioasă conform datinei. Evenimentul va fi marcat şi de marşul militar al detaşamentelor de jandarmi, pompieri şi membri ai unităţilor militare, însoţiţi de fanfara copiilor Axiopolis.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii