Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(291)

AMALGAME

 

* Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile face investigaţii în cazul aeronavei care executa manevre de tip zbor şcoală şi a aterizat, vineri, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, fără tren de aterizare. În data de 15.09.2023, în jurul orei locale 11,05, AIAS a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviaţie civilă pe Aeroportul Constanţa, din judeţul Constanţa, în care a fost implicată o aeronavă tip TECNAM P2006, înmatriculată YR-SST. Nu există victime. Evenimentul face obiectul unei investigaţii privind siguranţa, efectuate de către Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS). În acest sens a fost desemnată o comisie de investigaţie din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a desfăşura activităţile specifice investigaţiei preliminare – se arată într-un comunicat.
 

* DRDP  Constanța informează participanții la trafic că, începând de luni, 18 septembrie 2023, ora 9.00, se instituie restricții de circulație pe Podul Ovidiu. Se vor institui restricții de circulație pe podul de pe DN 2A, km 196+739, la Ovidiu, în județul Constanța, pe calea 2 de circulație (direcția de mers Constanța – Hârșova), pentru a continua și finaliza lucrările de reabilitare a acestui important obiectiv – informează și CNAIR. Pe durata restricțiilor, traficul rutier se va desfașura pe câte o bandă de circulație în ambele direcții. Podul este amplasat în intravilanul orașului Ovidiu, pe drumul național DN 2A, și traversează canalul Poarta Albă-Midia-Năvodari.

 

* Primăria municipiul Constanța, prin H.C.L. nr.126/2022, a aprobat ”PROGRAMUL MULTIANUAL REACTIS – REAbilităm ConsTanța IStorică pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală situate în centrul istoric Constanța și alte perimetre considerate prioritare din municipiul Constanța”.

Programul are ca scop stabilirea principiilor şi cadrului general pentru punerea în valoare a patrimoniului istoric, cultural, arhitectural, ambiental prin derularea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor situate în centrul istoric al municipiului Constanța și oferă deținătorilor de clădiri istorice un instrument financiar flexibil și ușor de accesat, în vederea creșterii calității arhitectural – ambientale a clădirilor istorice prin reabilitarea structural – arhitecturală a anvelopei acestora, în concordanță cu planurile de urbanism și regulamentele locale aferente.

Zona prioritară 1 a programului este reprezentată de insula urbană delimitată de străzile: bd.Tomis, str. Vasile Alecsandri, str. Ecaterina Varga și str. Negru Voda.

 

* Alternativa Techirghiol este drumul de legătură către sudul litoralului, ar putea să fie gata peste 5-6 ani. Zilele trecute a fost parcursă încă o etapă birocratică – dezbaterea publică privind raportul de impact asupra mediului -, iar anul viitor ar putea fi deschis șantierul. Este un proiect cu o valoare estimată la peste 60 de milioane de euro, care prevede construirea unui drum expres care să continue Autostrada A4 spre sudul litoralului, în vederea descongestionării traficului de pe DN39, și care va avea unul din punctele de descărcare pe DN38, între Techirghiol și Movilița. În paralel, se lucrează la modernizarea drumului județean 393 Arsa – Techirghiol, care va avea același rol: de a descongestiona traficul rutier către stațiunile din zona de sud.

 

* La demisolul Casei Avramide din Tulcea  a avut loc vernisajul expoziției de grup CENTAUR, organizată de Iulia Mihalcea, artista care s-a ocupat și de expoziția itinerantă ”Viața într-o valiză”.  Proiectul Cultural „CENTAUR” începe cu Expoziția de pictură și grafică a artiștilor plastici Bulacu Aurel, Gheorghe Caruțiu, Iulia Mihalcea, Florin Stoiciu și Ion Tițoiu. Secțiunea de instalație de artă, fotografie, muzică, film, poezie și performance este semnată de Sebastian Burneci, Mihai Girip, Cătălin Lăzăroiu, Iulia Mihalcea și coregraful Daniel Pop. Expoziția CENTAUR va rămâne deschisă până la începutul lunii octombrie.

 

* Spitalul Orășenesc Cernavodă va fi dotat cu un computer tomograf, achiziționat din bani europeni, astfel că pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Constanța pentru a beneficia de o astfel de investigație. Cu bani de la autoritățile locale, spitalul va primi și un nou aparat de radiologie.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
Mohammad Murad Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Mihai Lupu - DECISIV în spargerea valului lui Mitroi
scris de Pompiliu Comşa
Mare e grădina lui Dumnezeu, spuneam pe timpuri. Parafrazând, putem afirma azi că mare e grădina politicii, inclusiv a celei dobrogene.(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii