Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Cine vrea capul lui Mihai Lupu?

Cine vrea capul lui Mihai Lupu?(2022)

Răspuns: toți liberalii cărora le-a fost frică să candideze în 2020, care l-au rugat cu cerul și pământul să se bată în locul lor cu mașinăria PSD, care au profitat politic de mandatul său și care astăzi se visează în locul lui.

 

Să ne amintim: la începutul anului 2020, PNL era în găleată. Aveau în față o perspectivă istorică, câștigarea președinției Consiliului Județean și a funcției de primar al municipiului Constanța, doar că niciunul dintre liberalii aflați în prim-planul politicii constănțene nu avea șanse reale la cele două poziții. Într-un final, de nevoie, PNL Constanța a acceptat revenirea și candidatura fiului risipitor, Vergi Chițac, și s-a căciulit de Mihai Lupu care, în anul 2016, fusese tras pe bară de fosta conducere pe motiv de nevoia unui „suflu nou”. Atunci, la alegerile parlamentare, oameni „vechi” sau „învechiți” dar cu experiență politică și depozitari ai unui număr consistent de voturi pe persoană fizică, printre care și Mihai Lupu, au fost trimiși acasă, în timp ce „suflul nou” a înregistrat un scor rușinos, atât în oraș, cât și în județ.

 

Când noua conducere a început să-și numere oamenii care ar fi putut lua voturi de peste tot, toată lumea s-a oprit la același nume: Mihai Lupu. Așadar, cel care nu mai era de folos în 2016, patru ani mai târziu a devenit „suflul nou” de care partidul avea nevoie și care a și câștigat fără niciun fel de emoție bătălia cu PSD.

 

După trei ani de mandat, aceiași liberali care l-au rugat să candideze i-au înfipt adânc cuțitul în spate și i-au retras sprijinul politic pentru o presupusă faptă de corupție anchetată de DNA. Tot ei însă au închis ochii la alți colegi de partid, aflați în situații similare, ba chiar mai grave: Vergil Chițac (primar PNL al municipiului Constanța) – suspect de abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA, Cristian Radu (primar PNL al municipiului Mangalia) – trimis în judecată pentru fapte de corupție de DNA, Robert Șerban (primar PNL al orașului Eforie) – trimis în judecată pentru abuz în serviciu de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Vasile Delicoti (primar PNL al comunei Poarta Albă) – cercetat penal pentru ultraj după ce a agresat un agent de poliție, Florin Mitroi (primar PNL al comunei Valu lui Traian) – înregistrat cum îl agresa, înjura și scuipa pe șeful Poliției Locale din Valu lui Traian.

 

Toți aceștia beneficiază astăzi de corecta prezumția de nevinovăție și de sprijinul politic al PNL, numai Mihai Lupu nu, pentru că el este mai special. De fapt, nu el, ci scaunul lui, adică bugetul județului Constanța, la care salivează astăzi foștii săi colegi care s-au folosit de el atunci când ei nu puteau să câștige. Ce nu înțeleg aceștia este că și astăzi sunt în aceeași situație, ca cea de la începutul anului 2020; pot câștiga președinția Consiliului Județean, dar nu fără sau mai ales împotriva lui Mihai Lupu.  

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii