Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Vergil Chițac – distrugătorul Constanței

Vergil Chițac – distrugătorul Constanței(978)

Este limpede pentru toată lumea, inclusiv pentru colegii săi de partid care i-ar retrage și mâine sprijinul politic dar nu pot din cauza prieteniei acestuia cu Nicolae Ciucă, că accidentalul și nefericitul primar al municipiului Constanța va intra în istoria orașului ca unul dintre principalii săi distrugători.

Nu doar pentru anii de lucrări haotice și întârziate, PUZ-urile adoptate pe bandă rulantă și cuba bătută cu dezvoltatorii imobiliari sau regulamentele aberante care au revoltat pe toată lumea, ci și pentru tăierea succesivă a banilor rezervați investițiilor în favoarea înlocuirii conductelor de alimentare cu energie termică și a construirii unui nou CET. Despre aceste ultime două activități, navetistul de Eforie spunea în campania electorală din anul 2020 că: „Soluția schimbării traseelor de tubulaturi împreună cu modernizarea CET-ului este costisitoare și produce mult deranj în oraș. Așadar, ar fi bine dacă s-ar renunța la rețelele de conducte prin care circulă agentul termic. [...] Sistemul de termificare va fi unul integrat de generare – cogenerare în regim de eficiență format din CET și centrale de cartier alimentate pe gaze. [...] Fiecare bloc sau grupare de blocuri, depinzând de numărul de apartamente sau așezarea lor, va beneficia de câte o microcentrală alimentată cu apă și gaz și dotată cu un cazan pentru încălzirea apei și un sistem de pompare”.

Ne-am lămurit demult că toate promisiunile de campanie ale lui Chițac au fost minciuni sfruntate. Trebuie să fim onești, nu este primul care a mințit, nu este primul care a uitat ce a promis, numai că amiralul de uscat ține cu tot dinadinsul să se întreacă pe sine și pe toți cei dinaintea lui. Cum? Prin faptul că, după ce a fost ales primar, inclusiv obiectivele de investiții pe care le prinde în buget se dovedesc a fi minciuni. După ce în luna iulie a hăcuit secțiunea destinată dezvoltării orașului, în luna octombrie pensionarul de lux a făcut și parastasul investițional al acestui an: 6,7 milioane de lei tăiați și redirecționați pentru noua dragoste a primarului, țevile Constanței. De unde taie? De la: modernizarea imobilului Teatrului de Stat, a Galeriei de Artă și a terenului aferent Cazinoului, de la Sala Polivalentă, de la „incubatorul de afaceri”, de la achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare, de la obiectivele pentru care nu are niciun merit, dar cu care se laudă după ce le dă la temelie, după cum se vede.

Lui Vergil Chițac i-au fost suficienți trei ani pentru a îngropa orașul. Încă patru și Constanța poate candida cu succes la titlul de singura comună cu rang de municipiu din România.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii