Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Dumitru Viorel Focșa, un român cu atitudine

Dumitru Viorel Focșa, un român cu atitudine(1343)

Mereu vă vorbim despre lipsa verticalității românilor, locuitori ai coloniei Absurdistan. Unii o pun pe seama lehamitei de a încuraja political, alții, pur și simplu, pe gena neamului nostru. Puțini sunt cei care au atitudine și faptul ne bucură. Mai ales dacă, din întâmplare sau nu, aceștia sunt parlamentari. E adevărat, îi poți număra pe degetele de la o mână, dar bine că-i avem și pe aceștia, altfel ne-am duce de râpă.

Un exemplu mai mult decât concludent este constănțeanul Dumitru Viorel Focșa, pe care mulți îl socotesc, pe bună dreptate, vocea românilor. Să vă dăm și ultima sa intervenție de răsunet. Focșa, zilele trecute, s-a dezlănțuit în Parlament pe ministrul Intotero (Familie): „Organizațiile sataniste” au pătruns în instituțiile de stat, inclusiv în centrele de copii. Sataniștii și homosexualii se ocupă de copiii din centrele de plasament. (…) Vreau să vă aduc la cunoștință, prin intermediul acestei declarații politice, nu numai dumneavoastră, ci și tuturor românilor, complicitatea distructivă dintre instituțiile statului care ar trebui să aibă grijă de copiii noștri și asociațiile sataniste și cele care promovează homosexualitatea din România, deghizate în apărătorii copiilor instituționalizați”.

Și a dat și un SOS, mai mult decât concludent. „Consiliul General al Municipiului București va împuternici expres Consiliului Local Sector 4 să hotărască, cu privire la asocierea dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, Asociația The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni), Asociația Consiliul Tinerilor Instituționalizați — Filiala București și Asociația Vocea Copiilor Abandonați precum și pentru încheierea unui protocol de colaborare, în vederea apărării și promovării interesului superior al minorilor aflați în centrele de tip rezidențial, publice. Desigur, limbajul de lemn ar trebui să ne liniștească, dar nu este așa! Să vedem, dragi români, cine sunt, de fapt, cei de la The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni), așa după cum chiar ei se descriu – și citez: ”(asociația este) combatantul ferm al doctrinelor promovate de cultele monoteiste”, ”(asociația are) legături de tip parteneriat cu trei structuri internaționale (Religia Satanistă RM și Order of The Avalonic Blood, Universal Life Church)”, ”suntem membri ai Federației Internaționale Pagan Awareness Network (Rețeaua Conștientizării Păgâne), având peste 20 de sucursale în cele 20 de județe din 42 din România și 4 sucursale în afara țării pentru diaspora românească”, ”(avem) deschise două temple, în București și în Cluj”.

Mai mult decât atât, această asociație satanistă organizează Bucharest Păgân Pride care este, tot după cum tot ei susțin, ”o mișcare între păgânii români de a construi o imagine publică pozitivă a Păgânismului, dar și de a combate efectele discriminării, abuzului și excluziunii sociale a păgânilor” și ”anul 2023 să fie dedicat consolidării și recăpătării principiilor și idealurilor păgâne în România”.

Deci, într-o Românie creștină, o asociație satanistă încheie un protocol de colaborare, în vederea apărării și promovării interesului superior al minorilor aflați în centrele de tip rezidențial, publice.

Acum, să vedem cine este un alt semnatar al protocolului, prin Asociația Vocea Copiilor Abandonați - un ONG – citez – ”dedicat copiilor” condus de domnul Vișinel Bălan, susținător declarat și un promotor al homosexualității și cel care a anunțat prima adopție a unui copil din România de către o familie de homosexuali! Acest protocol – și cine știe câte astfel de acte vor mai fi fost încheiate cu primăriile din România – este o rușine națională într-un stat declarat creștin!

„Am somat-o pe doamna Natalia Elena INTOTERO, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse să trimită de urgență Corpul de Control al Ministerului la D.G.A.S.P.C. Sector 4 pentru a investiga condițiile încheierii protocolului și i-am cerut, printr-o nouă întrebare parlamentară, să îmi transmită care au fost criteriile pentru care Asociațiile The New Pagân Dawn (Noii Zori Păgâni) și Vocea Copiilor Abandonați au fost selectate pentru a avea ”grijă”- cu ghilimelele de rigoare – de minorii instituționalizați? Repet, stimați colegi și dragi români: nu trebuie să permitem ca astfel personaje bolnave psihic, fără nicio experiență în domeniu, să se ocupe de copii noștri!”

„Doamnă ministru, Vă semnalez, pe această cale, o situație extrem de gravă, anume încheirea unor serii de protocoale de colaborare între primăriile de sector din București și o asociație – The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) – declarată și asumată, în mod public, ca fiind satanistă – și vă citez din statutul Asociației: ”(asociația este) combatantul ferm al doctrinelor promovate de cultele monoteiste”, ”(asociația are) legături de tip parteneriat cu trei structuri internaționale (Religia Satanistă RM și Order of The Avalonic Blood, Universal Life Church)” – protocoale de colaborare, după cum se specifică, în vederea apărării și promovării interesului superior al minorilor aflați în centrele de tip rezidențial, publice. Pe de altă parte, un alt semnatar al protocolului, Asociația Vocea Copiilor Abandonați este un ONG ”dedicat copiilor” condus de domnul Vișinel Bălan, susținător declarat și un promotor al homosexualității și cel care a anunțat prima adopție a unui copil din România de către o familie de homosexuali!

„Prin urmare, stimată doamnă ministru, vă rog să-mi răspundeți următoarelor întrebări:
Cum vă explicați faptul că, într-o țară majoritar creștină, D.G.A.S.P.C. Sector 4 semnează un astfel de protocol cu o asociație care are ca obiect de activitate combaterea doctrinelor monoteiste și cu una care este condusă de un promotor al mișcării gay?

Care sunt sumele care se vor acorda, pe parcursul celor 5 ani în care protocolul va funcționa, conform capitolului Obligații din protocol, Art. 3, punctul e) ”sprijin financiar, în limita sumelor alocate în buget, inclusiv prin decontarea cheltuielilor ce privesc utilizarea unui spațiu adecvat necesităților, detalii financiare ce se vor stabili ulterior prin act adițional încheiat între părți, cu aprobarea prealabilă a autorității deliberative locale”.

Care au fost criteriile pentru care Asociațiile The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) și Vocea Copiilor Abandonați au fost selectate pentru a avea ”grijă” de minorii instituționalizați? Vă rog să-mi detaliați experiența relevantă în domeniul monitorizării și protecției copiilor instituționalizați pentru fiecare asociație în parte și să-mi transmiteți cine, din partea fiecăreia dintre cele două asociații, va participa la acțiunile menționate în protocol?
Câte astfel de protocoale, în care semnatare sunt cele două asociații, sunt în derulare în România, separat pentru fiecare județ în parte?

Vă solicit să trimiteți Corpul de Control al Ministerului la D.G.A.S.P.C. Sector 4 pentru a investiga condițiile încheierii protocolului și să îmi remiteți raportul ulterior desfășurării acțiunii de verificare.”

Totul se întâmplă înt-o țară majoritar creștină, dar DGASPC Sector 4 își permite să semneze un astfel de protocol cu asociații care au ca obiect de activitate combaterea doctrinelor monoteiste și alta care este condusă de un promotor al mișcării gay. Să-ți faci cruce mare, nu alta. Mai mult, protocolul va funcționa pe parcursul a nu mai puțin de 5 ani, iar banii vor curge cu nemiluita. Nu mai vorbesc de faptul că nu știm până la ora asta criteriile de selecție a celor două asociații de minori instituționalizați. Cum nu știm dacă acest protocol este singular, sau multiplicat la nivelul țării.

Tot DGASPC se obligă să faciliteze „întrevederi cu copiii și tinerii aflați cu măsura protecției speciale” pentru reprezentanții asociațiilor semnatare, în prezența unui reprezentant DGASPC. Nu în ultimul rând, Primăria lui Băluță se angajează să ofere sprijin financiar” partenerilor. Acordul dintre Primăria Sectorului 4 și Asociația „Noii Zori Păgâni” este semnat, din partea ONG-ului, de către președintele Cosmin Olteanu. Dl. primar nu se uită cu cine încheie protocoale...îndrumați copiii spre biserica ortodoxă..., nu altele sataniste....luați măsuri...e grav.

Dumitru Viorel Focșa a depus și o contestație la Tribunalul București în această privință, intimata fiind Consiliul Local al Sectorului 4. Conform Legii 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare, cam are dreptate sută la sută. Într-un raport de specialitate privind solicitarea acordului pealabil al Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 4, cu privire la asocierea respectivă și încheierea unui protocol de colaborare, chipurile în vederea apărări și promovării interesului superior al minorilor aflați în centrele de tip rezidențial publice, din 12 octombrie 2023, s-a aprobat acest protocol, președinte de ședință fiind Robert-Alexandru Stanciu.

Cum povestea frizează absurdul, nu ne întrebați pe noi cum a fost posibil, că nu știm. Chiar despre ce v-am povestit până acum n-am fi aflat dacă nu era atitudinea de acum proverbială a deputatului constănțean, pe care, dați-mi voie, să-l felicit public.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
Mohammad Murad Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Mihai Lupu - DECISIV în spargerea valului lui Mitroi
scris de Pompiliu Comşa
Mare e grădina lui Dumnezeu, spuneam pe timpuri. Parafrazând, putem afirma azi că mare e grădina politicii, inclusiv a celei dobrogene.(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii