Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
FOTO. Caii din Mihail Kogălniceanu au primit botezul iar proprietarii lor au fost premiați

FOTO. Caii din Mihail Kogălniceanu au primit botezul iar proprietarii lor au fost premiați(3486)

Tradiţia spune că de Bobotează, animalele trebuie stropite cu apă sfinţită ca să fie bune la muncă şi sănătoase tot anul iar oamenii din Mihail Kogălniceanu țin cont de asemenea lucru. În acest sens, Primăria şi Consiliul Local din comuna Mihail Kogălniceanu au organizat, astăzi, „Botezul Cailor”, un eveniment care a devenit o tradiție în localitate.

În cadrul acțiunii a avut loc un concurs al cailor care a cuprins mai multe probe. Astfel, s-au premiat mai multe probe cum ar fi „Frumuseţea cailor”, „Viteza”, „Frumuseţea atelajelor” şi „Harnaşament”, însă toate acestea s-au desfăşurat după ce preotul i-a stropit cu busuioc pe cai şi proprietarii lor.

La competiție au participat 49 de cai, la final, proprietarii acestora fiind premiați. Pe lângă diplome, câştigătorii locului întâi au primit şi câte 500 de lei, pentru premiul doi s-a acordat suma de 400 lei, iar cei care au luat locul trei au primit câte 300 lei. De asemenea, toţi participanţii au primit câte 100 de lei ca premiu de participare. În urma deciziei unei comisii, premiul I, la frumusețe, a fost câștigat de Ion Vișan, la atelaj de Cornel Stere, la viteză de Florin Bonea și la harnașament de Adrian Puiu. Ocupanții locului doi Mihai Fasie la frumusețe, Mihai Zisu la atelaj, Ion Cristea la viteză și Dumitru Gartu la harnașament au fost răsplătiți cu premii în valoare de 400 lei. Gheorghe Jipa, la frumusețe, Mihai Caratană la atelaj, Ferdi Vasile la viteză și Vasile Fâșie la harnașament au dobândit locurile trei și premii în valoare de 300 lei. Cele trei mențiuni date în cadrul categoriei „Frumusețea cailor", în valoare de 200 lei, au ajuns la următorii participanți: Nicolae Ivanciu, Cristian Libu și Costel Gheorghe Ciovnicu.

„Botezul cailor a devenit o tradiţie la noi în comună. În acest an sărbătorim a XVII-a ediţie iar caii sunt foarte frumoşi. În acest an am venit și cu ceva nou, respectiv, concursul de harnașament. Locuitorii cer să păstrăm această tradiție și vom continua să organizăm Botezul Cailor. Atâta timp cât vom putea, ne dorim să ducem mai departe această tradiție”, a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii