Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
MEDGIDIA: Șase tineri care s-au aruncat în apă au împărțit premiul pus la bătaie de primărie

MEDGIDIA: Șase tineri care s-au aruncat în apă au împărțit premiul pus la bătaie de primărie(1185)

Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat, astăzi, slujba de sfințire a Aghiasmei cele Mari, cu ocazia Sfintei Sărbători de Bobotează. Zeci de credincioși au venit să ia parte la slujbă și să ducă în case apa sfințită. Slujba a fost oficiată de părintele protopop Petrică Ciobanu pe faleza Canalului Dunăre Marea – Neagră, langă fântâna arteziană. După sfințirea apelor și obiceiul crucii aruncate în apă a fost respectat.


La întrecere s-au înscris peste 10 înotători, însă doar şase au fost declarați apți în urma controlului realizat de cadrele medicale autorizate. Astfel, la linia de start s-au aliniat şase concurenți, în speranța că această tradiție le va aduce noroc și sănătate pe tot parcursul anului. Premiul mult râvnit a fost crucea, împreună cu suma de 1.000 de lei oferită de Primăria Municipiului Medgidia.

Momentul mult așteptat de publicul numeros s-a transformat într-un moment unic în istoria acestei sărbători la Medgidia deoarece, toți cei care au sărit în apă au câștigat. Și asta pentru că, prima cruce aruncată s-a scufundat, așa că preotul a fost nevoit să arunce alta. Astfel, pentru a nu exista discuții, toți cei şase băieți au fost răsplătiți în mod egal, împărțind banii.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii