Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente

Modificările aduse Codului Penal au fost declarate neconstituţionale(1046)

Curtea Constituţională a anunţat că modificările aduse Codului Penal au fost declarate neconstituţionale deoarece încalcă, printre altele, articolul din Legea fundamentală referitor la statul de drept.
Plenul Curţii s-a întrunit astăzi pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de 50 de deputaţi ai Partidului Democrat Liberal
În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, a decis, cu unanimitate de voturi: Admiterea obiecţiei şi constatarea neconstituţionalităţii art.I pct.5 şi art.II pct.3 din Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care înlătură din categoria funcţionarilor publici şi a funcţionarilor pe preşedintele României, pe deputaţi şi senatori, precum şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale şi care nu sunt finanţate de la bugetul de stat.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii