Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Radu Mazăre: „L-am certat pe Ilie Rachieru de la RADET. Mi-au sărit omenii în cap că le-au venit facturile prea mari”

Radu Mazăre: „L-am certat pe Ilie Rachieru de la RADET. Mi-au sărit omenii în cap că le-au venit facturile prea mari”(2442)

Consilierii locali municipali s-au reunit în prima şedinţă a acestui an, unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre fiind cel care privea aprobarea preţului local de facturare a energiei termice de către RADET Constanţa la nivelul municipiului Constanţa. Pe de altă parte, Mazăre a adus în discuție situația creată de RADET Constanța prin care conducerea instituției a taxat populația pentru luna decembrie 2013 cu 40 de zile calendaristice.

„Mi-au sărit oamenii în cap că le-au venit facturile prea mari și aveau dreptate pentru că nu știau ce se întâmplă. Acum, factura pe ianuarie va fi pe 20 de zile, deci, vor plăti mai puţin. L-am certat pe directorul RADET, Ilie Rachieru, dar nu pentru că nu ar fi procedat corect, ci pentru că nu a informat public ceea ce urma să facă. El a procedat corect atunci când a facturat 40 de zile pentru luna decembrie dar a procedat astfel pentru a putea încheia anul bugetar şi a primi subvenţia de la Bucureşti”, a spus Mazăre.

Revenind la prețul gigacaloriei, conform proiectului de hotărâre, decizia de majorare vine în contextul creşterii preţului de vânzare a energiei termice de către CET Palas impusă de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Astfel, preţul gigacaloriei se va majora cu 4,5 lei/gcal, ajungând de la 358,54 lei, cât era, la 363,37 lei. Drept urmare, preţul gigacaloriei va fi majorat retroactiv, începând cu data de 1 ianuarie 2014, însă primarul Mazăre a propus iar consilierii au fost de acord ca diferenţa de majorare să fie suportată de Primăria Constanţa pentru toată populaţia din oraş.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
Mohammad Murad Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Pinocchio-ul electoral
scris de Mircea Lungu
Indivizii mor, dar nu și colectivitățile. În ele ipocrizia, delațiunea, minciuna, ura, speranța, resemnarea se păstrează ca și dem(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii