Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Guvernul alocă bani pentru reabilitarea litoralului, în zona stațiunii Mamaia(955)

Guvernul va finanța cu 227,3 milioane lei (50,7 milioane euro) lucrări de protecţie şi reabilitare a părţii sudice a litoralului românesc, în zona staţiunii Mamaia, finanţare care va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat şi alte surse şi poate fi actualizată ulterior Lucrările vor fi efectuate în perimetrul staţiunii Mamaia, între hotelurile Rex şi Sulina şi Vila Turturica (staţie barieră intrare). Investiţia va fi eşalonată pe trei ani, conform hotărârii aprobate de Guvern.


Prin acest proiect sunt propuse măsuri de protecţie a eroziunii costiere împotriva riscului de eroziune, pe o lungime de peste 7 kilometri de plajă, în cinci zone prioritare din partea sudică a litoralului românesc al Mării Negre: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord. Investiţia ar urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2015.
Valoarea proiectului este de 170.450.084 de euro, din care 145.680.660 de euro finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune, 24.726.008 de euro finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat şi 43.416 de euro contribuţia beneficiarului, respectiv, Administraţia Naţională Apele Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii