Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

Etnicii tătari vor avea liber de la muncă pe 13 decembrie(960)

Proiectul de Lege nr. 453/2006 privind consemnarea zilei de 13 decembrie ca sărbătoare a etniei tătare a primit girul parlamentarilor. Astfel, angajatorii pot acorda zi liberă în data de 13 decembrie persoanelor care aparţin acestei etnii, pentru a participa la manifestările specifice. 
Proiectul de lege a fost iniţiat de deputatul Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România, Varol Amet. 
„Etnia tătară din România are o istorie veche, fiind reprezentativă din punct de vedere al tradiţiilor. Din acest motiv, în anul 2006, ziua de 13 decembrie a fost consacrată prin lege ca zi de sărbătoare a acestei etnii, fiind organizate manifestări cultural-artistice dedicate acestei importante zile. Persoanele active aparţinând acestei etnii întâmpină greutăţi în a participa la aceste manifestări, neexistând cadru legal pentru ca angajatorii să poată acorda timp liber corespunzător. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii etniei tătare şi numeroşi angajatori din localităţile unde trăiesc etnici tătari, am considerat necesar completarea Legii nr.453/2006, în sensul că angajatorii să poată acorda liber în data de 13 decembrie”, se menționează în expunerea de motive a inițiativei legilsative.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SFÂRȘITUL LUMII SAU CUM AM PIERDUT ASTEROIDUL DE ORA 14.00
scris de Lucian Cristea
31.01.2017   Ultima oară am așteptat sfârșitul lumii în data de 11 ianuarie, anul 2000. Așa anunțase, la televizor, un domn(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii