Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic

Şefii din Portul Constanţa, în Austria(1575)

Astăzi, 25 aprilie 2013, s-a desfăşurat cea de-a opta ediţie a evenimentului „Ziua Portului Constanţa la Krems”, manifestare devenită tradiţională, organizată de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, în Austria.

Evenimentul a reunit peste 200 de reprezentanţi, din numeroase companii de transport naval, logistică, expediţii şi import – export, din 16 ţări.
Au fost reprezentate porturile de pe Dunăre, iar oameni de afaceri din Ungaria, Croaţia, Georgia, Luxemburg, Franţa, Moldova, Slovenia, Elveţia, Serbia,Germania, Cehia, Bulgaria , Slovacia şi Turcia au luat parte la eveniment, interesaţi de oportunităţile de colaborare cu Portul Constanţa.

La eveniment a participat ambasadorul României la Viena, Silvia Davidoiu, precum şi subsecretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Matei, fost director general al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa SA, în deceniul trecut. Ambasadorul Moldovei în Austria, Valeriu Chiveri, a fost prezent pentru prima dată la întâlnirea cu Portul Constanţa, organizată la Krems.

Silvia Davidoiu, ambasadorul României în Austria, a subliniat, în deschiderea evenimentului, că participă pentru a patra oară la Ziua Portului Constanţa şi a observat că, de la un an la altul, interesul pentru porturile maritime româneşti este tot mai mare. „Portul Constanţa şi-a câştigat un loc important şi respectat, în domeniul transporturilor din Europa. România şi Austria sunt partenere în „Strategia Dunării”, acest fapt fiind în avantajul celor care vor să colaboreze în transportul pe fluviu. Comisia Europeană încurajează dezvoltarea navigaţiei pe Dunăre, pentru valorificarea acestei importante rute de transport pentru Europa de Sud-Est şi Centrală”, a precizat ambasadorul României în Austria.

Subsecretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Matei, a declarat: „Au trecut 8 ani de când CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa organizează acest eveniment în Austria şi am putut să observ că aceste întâlniri au fost foarte importante pentru reprezentanţii companiilor din domeniul transporturilor. Cu ajutorul acestui eveniment s-au dezvoltat afaceri şi s-au găsit noi căi de colaborare între parteneri”.
Despre importanţa acestui eveniment a vorbit şi Ambroziu Duma, directorul Exploatare din cadrul CN APM SA Constanţa: „În aceşti ani de colaborare am construit un parteneriat puternic. Este recunoscută importanţa deosebită a Dunării în sistemul de transport, asigurând legătura directă a Portului Constanţa cu Europa Centrală. Avem încă multe oportunităţi pe care ni le oferă Dunărea şi pe care le putem dezvolta”.


Traficul de mărfuri româno- austriac, pe Dunăre, creşte de la an la an

Reprezentantul CN APM SA în Austria, Alexandru Capatu, a prezentat Portul Constanţa oamenilor de afaceri prezenţi la Krems. Au fost subliniate oportunităţile oferite de porturile maritime româneşti, planurile de dezvoltare ale administraţiei portuare, date de trafic reprezentative.
„În 2012, traficul de mărfuri între Portul Constanţa şi porturile austriece a continuat să înregistreze o creştere, atingând 1.549.442 tone. Tendinţa de creştere a traficului de mărfuri între România şi Austria prin portul Constanţa, dovedită de datele înregistrate, se păstrează şi pentru viitor” a declarat Alexandru Capatu.

„Portul Constanţa are încheiate parteneriate solide cu porturi importante din Europa, Caucaz şi Orientul Mijlociu. România şi-a propus să joace un rol cheie în politica regională din domeniul transporturilor şi în acest sens s-a mizat pe poziţia strategică a Portului Constanţa la Marea Neagră”, a precizat Alexandru Capatu.
Proiectele de investiţii şi stadiul actual al acestora ale CN „APM” SA, evoluţia traficului de cereale, progresul făcut în domeniul turismului de croazieră în Portul Constanţa au fost prezentate în faţa partenerilor austrieci.
S-a subliniat faptul că în terminalul de croaziere al Portului Constanţa sosesc atât nave maritime cât şi fluviale, acesta putând fi inclus pe ruta pasagerelor care fac croaziere pe Dunăre. Totodată, în faţa celor prezenţi la eveniment au fost aduse noutăţile, investiţiile şi planurile de dezvoltare ale agenţilor economici din Portul Constanţa.

Transportul containerizat realizat de serviciile de linie care fac legătura între Portul Constanţa şi porturile din Orientul Îndepărtat au avut ca efect transformarea Portului Constanţa într-un port de distribuţie pentru regiunea Mării Negre şi pentru Europa Centrală şi de Est. 22 linii regulate de containere care au ca escală Portul Constanţa deschid alte oportunităţi, către noi destinaţii şi conectează transportul de pe Dunăre cu numeroase porturi din China, Singapore, Egipt, Turcia, Israel, Coreea de Sud, Ucraina, Spania, Federaţia Rusă, India, Grecia, Georgia şi altele.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii