Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Ecologiștii cer astăzi DEMISIA șefului Chevron, chiar la el acasă. Testul paharului cu apă. Ce se va întâmpla cu gazele de șist din Dobrogea?

Ecologiștii cer astăzi DEMISIA șefului Chevron, chiar la el acasă. Testul paharului cu apă. Ce se va întâmpla cu gazele de șist din Dobrogea?(1139)

Șeful Chevron, CE, John Watson se află într-o poziție dificilă astăzi, când are loc întâlnirea acționarilor în San Roman, California, SUA.

Potrivit revistei Forbes, ONG-uri de mediu și chiar acționari s-au întâlnit ieri, în Oakland, pentru a cere demisia CEO-ului John Watson.


Motivul: acesta ar duce compania într-o groapă fără fund. ”Compania se confruntă cu un verdict care o obligă să plătească 19 miliarde de dolari, de către o instanță din SUA, pentru un proiec de extragere a petrolului în Ecuador, care nu a mers bine. De asemenea, are bunuri sechestrate în Argentina”, spune sursa citată.
Servio Curipoma, un reprezentant al comunității din Ecuador, a declarat că este martorul viu al metodelor prin care Chevron operează în Ecudaor și că are fotografii în care reprezentanții companiei aruncă reziduuri toxice în râuri. Acesta mai spune că CEO John Watson a ascuns toate aceste lucruri acționarilor. ”Îi vom căuta în orice colț al lumii și îi vom obliga să plătească până la ultimul cent pentru crimele de mediu pe care le-au comis în Ecuador”, a spus Curipoma, citat de Forbes.


La aceste acuzații, un reprezentant al Chevron a declarat că procesul a fost pierdut din cauza fraudelor comise în tribunalele ecuadoriene.
Astăzi, activiștii de mediu din Amazon se vor întâlni în fața sediului Chevron din San Ramon și vor aduce un pahar cu apă contaminată de companie. Sunt curioși să vadă dacă John Watson îl va bea.


În condițiile unei demisii a CEO-ului, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu explorarea gazelor de șist din Dobrogea, pentru care compania a primit deja avizele.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii