Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Radu Bogdan Matei, opoziție cu moderație

Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Radu Bogdan Matei, opoziție cu moderație(2772)

Numele Matei înseamnă ceva în PNL. Constantin Matei este unul dintre cei mai importanți oameni din partid. Om de afaceri cu o putere financiară deosebită, Matei senior are puterea de a ”face și desface” diverse lucruri în PNL. Un exemplu: a ajuns director la Compania Națională a Administrației Porturilor Maritime Constanța, la Autoritatea Navală Română, dar și subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Constantin Matei a fost și consilier local, în mandatul trecut. La ultimele alegeri, a renunțat să mai candideze, dar la susținut pentru această funcție pe fiul său, Radu Bogdan Matei, care a fost pus pe un loc eligibil și a ajuns consilier local. Este un alt exemplu de transmitere cvasi-ereditară a acestei funcții.

Radu Bogdan Matei nu a ajuns însă în Consiliul Local ca să tacă, așa cum o fac alți fii susținuți de părinți (Ali Denis este numai un exemplu pe care vi l-am prezentat). Matei junior s-a făcut remarcat prin dueluri verbale (nu multe, ce-i drept) cu liderii PSD. Unul dintre acestea a avut loc în momentul când PSD a votat ca primăria să oblige cluburile din Mamaia să cumpere care alegorice. Matei s-a duelat verbal cu Radu Mazăre. Din păcate pentru el și pentru opoziția din Constanța, Mazăre este greu de învins într-o astfel de dezbatere.

Notăm, la bile albe, și faptul că Radu Bogdan Matei este printre foarte puținii consilieri de opoziție care a inițiar proiecte de consili local. Iată, de exemplu, în ședința din aprilie, acesta a propus un proiect de hotărâre privind modificarea anexei la HCL nr. 22/2015 privind aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ de stat şi particular preuniversitar din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2015-2016. Dacă este important sau nu pentru constănțeni, dumneavoastră decideți. Este însă un semnal important că se poate face ceva pentru constănțeni și din opoziție.

La bile negre trecem faptul că ce a făcut până acum este prea puțin pentru cei care speră în opoziție adevărată în Constanța. E de înțeles și faptul că o bună perioadă PNL și PSD au mers umăr la umăr, în alianță, în consiliul local. E greu, probabil, ca dintr-o dată să devii oponente adevărat al foștilor prieteni. Tot la bile negre notăm și că Radu Bogdan Matei, ca de altfel toți consilierii locali, nu și-a întocmit niciodată un raport de activitate pe care să îl prezinte public.

În ceea ce privește situația sa financiară, consilierul local nu se laudă cu foarte multe. Primul lucru pe care îl remarcăm este că declarația sa de avere nu este actualizată, ultima depusă pe site-ul primăriei fiind cea din 2013. Potrivit acesteia, Radu Bogdan Matei deține un teren intravilan în Constanța și nu are case, apartamente, mașini, bijuterii sau alte bunuri.

La venituri a trecut 9.636 de lei ca agent vânzări, de la o firmă la care este asociat și administrator, 19.600 de lei în calitate de consilier al ministrului Culturii (!), 3.741 de lei din dividende și 3.462 de lei din indemnizația de consilier local. Firma la care este administrator, care are ca obiect de activitate activități de servicii anexe transportului pe apă, a avut în profit de peste 100.000 de lei în fiecarie din ultimii trei ani.

OMD MAMAIA CONSTANTA

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Vergile, nu te dai și tu în roată?
scris de Radu Vladimirescu
De 1 decembrie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, din vila sa de la Eforie, le-a făcut constănțenilor două cadouri pe c(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii