Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Mamaia, paradisul hoților

Mamaia, paradisul hoților(2328)

Stațiunea Mamaia este o țintă preferată pentru hoți, atât în timpul sezonului, cât și în afara lui.

Dacă vara cei care se plâng sunt turiștii cărora li se fură bunurile din mașini, din camerele de hotel sau de pe plajă, în celelalte anotimpuri păgubiții sunt proprietarii de afaceri din zonă.

”Nu știm ce să ne mai facem cu hoții!!! Astă iarnă în Mamaia ne-au furat și cablurile electrice iar acum au început să spargă mașinile în plină zi. În ultimele două săptămâni au fost trei cazuri chiar în zona noastră. Ce să facem? Poliția nu face absolut nimic! Spun că nu au efective, sunt doar doi pe tură în toată stațiunea!!!, că nu au nici bani de carburant ... Noi ce facem? Noi, cei care plătim bani cu sacul pentru protecție și pază?”, a spus Florin Butnaru, administratorul hoteluilui Parc din stațiunea Mamaia.
Acesta a comentat vehement: ”Noi suntem obligați de poliție să ne organizăm singuri un plan de pază, să angajăm oameni și să ne descurcăm singuri, iar poliția să vină și să ridice din umeri că nu au ce face”, a precizat omul de afaceri.

Principalele ținte ale hoților sunt autocarele și mașinile mari, de la care se fură carburantul. ”Chiar ieri, la intrare în Constanța, pe variantă, în jurul orei 5:00, s-a spart o mașină de marfă și au furat 230 litri de motorină”, a precizat acesta.

Probleme mari sunt și în perioada târgurilor de îmbrăcăminte și încălțăminte organizare la Pavilionul Expozițional și la hotelurile de la intrarea în stațiune. ”Sparg mașinile firmelor care vin cu marfă. Noi am angajat paznici care au grijă de perimetrul nostru și au probleme cu țiganii care trec pe lângă ei, îi înjură și îi scuipă în față și iarăși poliția nu face nimic. Le-am spus celor de la poliție să facă pande să-i prindă și au ridicat din umeri spunând ca nu au efective”, a mai spus Florin Butnaru.

În ceea ce privește numărul de polițiști, lucrurile nu stau atât de rău dacă ne raportăm la Poliția Circulație. Aceasta găsește mereu personal suficient pentru a da amenzi pe bandă rulantă celor care parchează neregulamentar, într-o stațiune cu mult prea puține locuri de parcare pentru numărul mare de turiști care vin cu mașina.

De ce nu sunt bani pentru a plăti polițiști locali? De ce mai plătesc oamenii de afaceri taxa de liniște? Aceștia își aduc aminte că, în primii ani de aplicare a acesteia, circa 200 de gardieni publici patrulau în stațiunea și pe plaje. Acum, după părerea lor, nu sunt mai mult de 20.

Reamintim că în Constanța se plătește, din anul 2003, la propunerea lui Radu Mazăre, taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă. Aceasta trebuie să fie utlizată ”pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi a faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cerşetorie, furturi, tâlhărie şi prostituţie, pentru combaterea comerţului stradal neorganizat, prevenirea depunerilor de moloz şi gunoi menajer şi pentru prevenirea lipirii de afişe pe faţadele clădirilor, stâlpi şi copaci".

Serviciul Public de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Constanţa a răspuns unei solicitări a Asociației Constanța Ia Atitudine și a precizat că la nivelul anului 2014 a fost încasată suma de 6.611.826 de lei.

Probleme de siguranță sunt și în municipiul Constanța, în ciuda sumei mare încasate de Primărie.
”Plătim aceşti bani anual să fim feriţi de pericole, dar infracţiunile de genul celor incriminate de hotărârea de consiliu se înmulţesc: intersecţiile sunt pline de cerşetori şi vânzători ambulanţi, centura este plină de traseiste, maşinile sunt sparte în plină zi, chiar în centrul orașului. Despre furturile de oglinzi nu mai are rost să vorbim. Am observat în oraș, ca toți constănțenii, mai mult ca sigur, cum cerşetorii au dezvoltat o adevărată industrie: şefii stau liniştiţi la umbră, aşteptând să colecteze banii de la soldăţeii care, fără voia lor, au intrat în această mizerie”, a precizat Andrei George Popescu, președintele Asociației Constanța Ia Atitudine.

Primăria nu a răspuns unei solicitări a ACIA, formulată pe Legea 544 privind liberul acces la informatiile de interes public, privind modul în care s-au cheltuit banii încasați din taxa de liniște.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
Labirint Residence Euro Vial Residence
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Din turul pantalonilor și animatoarele de televiziune
scris de Mircea Lungu
Publicul a strigat, a aplaudat, a ștampilat, iar o femeie a fost auzită țipând: ,,Au fou, au fou!” (Nebunul! Nebunul!) Era premiera l(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

UNPR-RSE